Anasayfa Haber Turkcell ile ‘Bulut’a Çıkan Şirket, Yüzde 80 Tasarruf Edecek

Turkcell ile ‘Bulut’a Çıkan Şirket, Yüzde 80 Tasarruf Edecek

Turkcell SüperBulut Lansmanından CEO'lar
Turkcell SüperBulut Lansmanından CEO'lar, soldan sağa HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen

Turkcell SüperBulut Lansmanından CEO'lar
Turkcell SüperBulut Lansmanından CEO’lar, soldan sağa HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen

Turkcell, bilgi teknolojileri altyapısı ve iş uygulamalarının dakikalar içinde kurulum ve kullanımını sağlayan Turkcell SüperBulut’u işletmelerin hizmetine sundu. İşletmeler bu teknolojiyi, donanım, yazılım, lisans, işletim, internet ve güvenlik gibi IT hizmetlerini yüzde 80 tasarruf ile alabilecek…

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, kurumsal müşterilerine sunduğu bulut bilişim hizmetlerini yepyeni bir platformda bir araya getirdi. Turkcell SüperBulut adını taşıyan internet platformu ile işletmelere rekabet avantajı ve yüzde 80 tasarruf olanağı sağlanması hedefleniyor. Turkcell, SüperBulut hizmetlerini başta Microsoft Türkiye ve HP olmak üzere OracleEMC & VMwareCitrixCheckpoint,Cisco gibi iş ortakları ile birlikte sunuyor.

Turkcell SüperBulut platformu, Turkcell’in stratejik işbirliği yaptığı ve platforma katma değer sağlayan iş ortakları Microsoft Türkiye ve HP’nin katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar katıldı. Toplantıda www.turkcellsuperbulut.com adresinden erişilebilen platformda, hangi hizmetlerin sunulacağı ve bu platformun işletmelere nasıl fayda sağlayacağı açıklandı.

İşletmelerin ön yatırım, bakım ve güncelleme masraflarını ortadan kaldıran Turkcell SüperBulut ile bulut hizmetlerine her an, her yerden ve her cihazdan istenilen kapasiteyle dakikalar içerisinde ulaşılıyor.Turkcell SüperBulut platformu sayesinde işletmelerin fiziksel sunucu kullanma ihtiyacı tamamen ortadan kalkacak ve tüm IT hizmetlerinde tasarruf sağlanacak.

Ciliv: “SüperBulut ile gökyüzünü işletmelere açıyoruz.”

Basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell SüperBulut hizmetleri hakkında şunları söyledi:

“Turkcell olarak amacımız Türkiye ekonomisine, işletmelerin bütçelerine ve rekabetçi yapılarına katkı sağlayacak bu teknolojiyi en ‘kullanıcı dostu’ haliyle ülkemizin hizmetine sunmak. Turkcell SüperBulut ile tüm bulut hizmetlerimizi aynen bir ‘online’ süpermarketten alışveriş yapar gibi, yerinizden kalkmanıza bile gerek kalmadan dakikalar içinde internetten inceleyip satın alabiliyorsunuz. Üstelik aldığınız hizmetin altında Turkcell’in ve alanında en iyi olan stratejik iş ortaklarının imzası var. Turkcell SüperBulut sayesinde kurumsal müşterilerimiz milyonlarca TL tasarruf edecek. İşletmelerinin teknolojik gereksinimlerini, yüzde 80 tasarruf avantajıyla karşılayabilecekler. Bulutun olmazsa olmazı kaliteli genişbant altyapısı da Turkcell Superonline ve Turkcell 3G şebekesinin güvencesinde müşterimize sunuluyor. Gerek fiber altyapı, gerekse 3G şebekemizle Turkcell olarak sabitte ve mobilde en kaliteli ve en hızlı altyapıyı sunarak bulut için gerekli zemini hazırladık. Artık Turkcell’li işletmelerin iş akışlarını yönetmek için yalnızca bir internet sayfasına ihtiyacı var. Turkcell SüperBulut ile gökyüzünü şirketlere açıyoruz.”

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ise, “İletişim hizmeti sağlayıcılarının rekabet gücünü artırmak için bulut bilişim gibi yeni teknolojilerden faydalanarak yeni iş geliştirmesi gerekiyor. HP CloudSystem, Hizmet olarak BT çözümleri ile Turkcell’in kurumsal işini geliştirmesine yardımcı oluyor ve müşterilerinin verimliliğini artırıyor” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bugün artık Türkiye’de ve dünyada içinde bulut geçen herhangi bir teknolojide mutlaka Microsoft’un da yer aldığına değinerek, “Microsoft, sahip olduğu teknoloji gücü ile çok uzun yıllardır dünyanın pek çok yerinde bulut teknolojileri üzerine odaklanıyor ve bu alanda bireyselden kurumsala pek çok çözüm sunuyor. Türkiye’nin bilişim gücü olarak, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinde kritik rol oynayan işletmelerin ve girişimcilerin teknoloji ile büyümesine odaklandık. Turkcell SüperBulut çözümü ile ulaşabileceğimiz ve teknolojinin gücünü sunabileceğimiz her şirket ülkemizin geleceği için önemli bir adım olacaktır.” dedi.

Turkcell SüperBulut nedir?

Turkcell SüperBulut, Turkcell’in yeni “online bilişim süpermarketi”. www.turkcellsuperbulut.com adresinden erişilebilen portal, bulut hizmetlerinin yalnızca birkaç dakikada istenilen kapasitede satın alınmasını, kurulum ve kullanımını sağlıyor. Böylelikle herhangi bir cihaz ile herhangi bir yerdeki BT servislerine ulaşılabiliyor ve “kullandığın kadar öde” avantajı elde ediliyor.

Turkcell, SüperBulut’ta bulut ürünlerini üç ana kategoride sunuyor:

1-    Altyapı Hizmetleri: veri depolama, veri yedekleme, uzaktan sunucu yedekleme, uzaktan güvenlik yönetimi sanal sunucu, web alan adı barındırma

2-     Platform Hizmetleri: İşletim sistemi, veri tabanı, uygulama geliştirme platformları, web sitesi tasarım platformları

3-    Uygulama Hizmetleri: Kurumsal E-posta, , birleşik iletişim (Sanal Santral), müşteri ilişkileri yönetimi, kurumsal kaynak planlama, iş spesifik uygulamalar vb.

Turkcell SüperBulut işletmelere ne sağlar?

Turkcell’in sunduğu ihtiyaca özel bulut bilişim hizmet paketleri, kurumsal firmaların ve işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltıyor, rekabet gücünü arttırıyor ve iş geliştirme süreçlerini hızlandırıyor. Bulut bilişim sayesinde işletmeler artık verilerine her an her yerden ulaşabiliyor, esnek bir yapı kuruyor.

Turkcell SüperBulut, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanında bu teknolojileri kullanacak kalifiye personel istihdam etme, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarını yüzde 40’tan başlayan oranda azaltabilmelerini sağlıyor.

Örneğin, 25 kişilik bir işletme, tüm bu hizmetleri Turkcell SüperBulut ile aldığında, altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82 ve genel toplamda ortalama yüzde 80 tasarruf ediyor.

Turkcell’li işletmelerin iş ortağı en iyiler

Bulut hizmetlerini www.turkcellsuperbulut.com üzerinden Turkcell’den alan işletmelerin en büyük avantajı, Turkcell 3G mobil internet ve Turkcell Superonline fiber internet hız ve kalitesi. İşletmeler böylece bulut teknolojisinin temel unsuru olan mükemmel internet bağlantısını güvence altına alıyor.

SüperBulut’ta yer alan hizmetler, Turkcell’in alanında öncü ve uzman iş ortakları tarafından destekleniyor. Böylece işletmeler hem diledikleri an Turkcell sayesinde yalnızca bir internet sayfası açarak bulutlara uzanabiliyor hem de HP, Microsoft, Oracle, EMC & Vmware, Citrix, Cisco gibi teknoloji devleriyle iş ortağı oluyor.

SüperBulut ile Turkcell, Türkiye’de tam kapsamlı bulut bilişim hizmetleri verebilen tek firma olmayı hedefliyor.

Veriler bulutta “küreselleşiyor”

Bulut uygulamaları, bilişimde önlenemez bir teknolojik trende dönüşmüş durumda. Küreselleşmenin bilişim dünyasındaki karşılığı olarak “bulut bilişim” gösteriliyor. Aslında bireysel olarak internette pek çok mecrada farkında olmadan bulut bilişimi kullanıyoruz. Youtube ya da Facebook’a yüklediğimiz videolar, aldığımız e-posta hizmetleri, Twitter’dan gönderdiğimiz fotoğraflar, hepsi dev bir sanal bulutun içinde saklanıyor. Giderek hayatımızın içine daha fazla giren bulut bilişim, pek çok sektörde hızla yayılacağa benziyor. 2013’e gelindiğinde dünya çapında bulut servisleri 44 milyar dolarlık hacme ulaşırken Türkiye’de bu rakamın 302 milyon dolara çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili IDC’nin hazırladığı rapora göre;

  • 2011 yılında tüm BT ürün ve hizmetlerine 1.7 trilyondan fazla harcandı. Bu rakamın 28 milyar dolarını genel bulut hizmetlerine yapılan harcamalar oluşturdu.
  • Bulut hizmetleri, dünya çapında şirketlere ve sektörlere 400 milyon dolarlık gelir ve 1.5 milyon yeni iş fırsatı yarattı.
  • Amazon’un bulut hizmetleri 2012’de bir milyar dolarlık hacme ulaşacak.
  • Gartner’ın öngörülerine göre;
    • 2016’nın sonunda Global 1000 şirketlerinin yüzde 50’sinden fazlası önemli müşteri bilgilerini genel bulutta depolayacak.
    • 2015 yılına kadar Fortune 500’de bulunan şirketlerin yüzde 85’i büyük veriyi rekabette avantaja dönüştürme konusunda başarısız olacak.