Anasayfa Makale Pratik Sabah Bir Türlü Yataktan Kalkamayanlar için 12 Çözüm

Sabah Bir Türlü Yataktan Kalkamayanlar için 12 Çözüm

Kol Saati Alarm

Sabahları erken kalkamıyor musunuz ? İşte size birbirinden etkili 12 çözüm

Birçoğumuzun en büyük sıkıntısı sabah erken kalkamamaktır. Gecelere geç vakte kadar oturup, ödev yetiştirmek, dizi izlemek, oyun oynamak ya da arkadaşlarla sabahlara kadar muhabbet etmek ertesi sabahı bir insan için zulme çevirebiliyor. İşin aslında ufak tefek uyku problemleri de yatsa, çalan alarm zillerini zaman zaman duymuyor ya da farkında olmadan kapatıyoruz. İş, okul ve özel hayatımızı oldukça etkileyen bu durumu çözmek için birbirinden güzel bu alarmlar alıcılarını bekliyor.

Bu Çivili Kütük Alarm, sabahlarınızı zonklayan bir el ile başlatabilir. Alarm çalmaya başladığında doğru yere basana kadar, çiviye elinizi çarpabilirsiniz. Ayrıca bir Ağaçkakan’ın ağacı deşiyormuşçasına ses çıkarması da üstüne cabası.

Bu alarm, insanı sabah zıvanadan çıkarıp uyandırmaktan çok oldukça kullanışlı olmasıyla sofistike bir alet havası sergiliyor. Üzerinde bulunan ufak ekranlar sayesinde hangi açıdan bakarsanız bakın size saati gösteriyor. Harekete duyarlı olan bu alarmın, birçok ayarı bulunmakta. Sizin seçiminize göre, radyo kanalı ile ya da sevdiğiniz bir parça ile gününüzü başlatabiliyor.

Bu minimalistik harikası alarm, ayarladığınız saatte sizin suratınıza su fışkırtmaya başlıyor. Çeşitli renklerde ve modellerde sunulan aletin fiyatı da 29 $, yani oldukça uygun. Tek yapmanız gereken ara sıra suyunu tazelemek. Yoksa hiç bir anlamı kalmaz.

Shake Up – Wake Up adı verilen bu alarm, çalmaya başladığında kış uykusuna yatmış bir ayıyı bile uyandıracak desibelde ses çıkarıyor. 520Hz ses çıkartan bu alarm sizi uyandırır mı bilemeyiz ama birilerine sabah sabah kalp krizi yaşatabilir orası kesin.

Bu retro görünüşe sahip Alarm, gözüktüğü kadar şirin değil. Tepesinde zil yerine değiştirilmiş 2 Wattlık hopörlörler var. Sabah sizi yerinizden zıplatacak kadar kuvvetli.

Bir başyapıt olan bu alarm, çalmaya başladığı an tepesinde bulunan aparatı fırlatıyor. Bu pervanemsi dönen şeyi oda içerisinde yakalayıp yerine takana kadar çalmaya devam ediyor. Tabii kırarsanız orası ayrı.

İsveçli öğrenciler tarafından geliştirilen bu alarmın en güzel özelliği ayrıca bir yastık olması. İçerisine özenle yerleştirilmiş olan cihaz ve başarılı LED ışıklandırması ile en çok sevdiğiniz yastığınız haline gelebilir. Çalmaya başladığında hafifçe titremeye başlayan ve sesler çıkaran alarmı kapatmak için ters çevirmeniz yeterli. Odanın karanlığına göre otomatik olarak ışığını ayarlayan Yastık-Saat gecenin bir vakti uyanıp saatin kaç olduğunu öğrenmek için de birebir.

Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz bu tam size göre. iHome Audio adı verilen bu cihaz sayesinde size ait iPhone telefonuzu yerleştirerek devasa bir alarma çevirebiliyorsunuz. Tüm özelliklerini, sesini, çalacağı alarmı sizin seçebildiğiniz ekstra aparatın fiyatı ise 159.99 $ olarak belirlenmiş.

Ready, Aim, Wake – Hazır, Nişanla, Uyan reklamıyla pazarlanan bu cihazın çalışma prensibi Uçan Alarmla oldukça benzeşmekte. Çılgınlar gibi çalmaya başlayan bu aleti susturabilmek için tek çareniz baş ucunuza koyacağınız kumanda yardımı ile lazeri tam ortaya nişanlayabilmek. Beyninizi biraz olsun sabahları nişan alarak çalıştırırsanız, gün içerisinde kimseyi de vurmak(!) zorunda kalmassınız.

My Wake Up Call adı verilen bu uygulamanın aylık ücretlendirmesi bulunmakta. Keyfinize göre ayarladığınız da, telefonunuz çalmaya başlıyor. İsterseniz kendi sesinizi kaydedip, kendi kendinizi motive edebilirsiniz. Uygun şekilde kullanıldığında iyi insanların elinde sabahları uyanmak için oldukça keyifli bir uygulamaya dönüşebilir.

Şu an için prototip çalışmalarında olan bu cihaz 2012 yaz sonunda çıkması planlanıyor. Üzerinde bulunan hologram yansıtıcıyı yönlendirdiğiniz tarafta tarihi ve saati gösteren bu cihazın şimdilik tek özelliği bu gibi gözüküyor. Gelecekten kopup gelmiş bir saate benzemesinin yanı sıra kullancıya özel programlama seçenekleri sunan cihazın yansıtma özelliği en çok merak edilen kısım.

Bu kol saatinin en önemli özelliği Mac ya da PC’nize bağlıyor olabilmeniz. Bu sayede gün içerisinde kaç saat uyanık kaldığınızı, kaç saat uyuduğunuzu ortaya çıkarıyor. Gece boyunca kalp atışlarınızı ve uyanma araklarınızı dahi kaydeden bu kol saati sayesinde uyumanız gereken ortalama saat ortaya çıkıyor ve sizin için özel olarak bir alarm kuruyor. Tabi ayarlar ile oynayabilmek ve değiştirmek sizin elinizde.