Anasayfa Haber Black Isle Yeniden mi Doğuyor?

Black Isle Yeniden mi Doğuyor?

Fallout, Baldur’s Gate, Planscape: Torment, Icewind Dale… Bu isimler sizde ne gibi anılar canlandırıyor? Hepsinin altında bir zamanların efsanevi oyun firması Black Isle Studios’un imzası vardı. Bu firmanın RPG türü oyunların bugünkü konumuna gelmesinde herkesten çok emeği geçmiştir. Ne yazık ki Interplay tarafından felakete sürüklenmiş ve en sonunda da iflas etmişlerdi.

Black Isle’da pişmiş efsane elemanlar ortadan kaybolmadılar tabii ki, bugün hemen hepsi farklı yerlerde de olsa çalışmaya ve çok tutan oyunlara imza atmaya devam ediyorlar. Mesela Fallout: New Vegas’ı yapan Obsidian’ın çalışanlarının ciddi bir kısmı eski Black Isle emekçileri, içlerinde Chris Avellone gibi isimler de var.

Peki size bir gün Black Isle’ın tekrar hayata dönebileceğini söylersek ne düşünürsünüz? Oyun endüstrisinin eskilerinden olan ve Black Isle’ın kurucusu Brian Fargo’nun böyle bir hayali var! Fargo şu günlerde Wasteland 2’yi yapmakla meşgul, Fallout’a fikir babalığı eden efsanevi Wasteland’in devamı olan bu proje daha şimdiden büyük ilgi çekiyor.

Fargo’nun planı Wasteland 2 ile ciddi bir başarı yakalamasına bağlı biraz da. Eğer bu gerçekleşirse, sonraki adımda eski Black Isle tayfasını yeniden aynı çatı ve isim altında toplamayı arzuladığını, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda bizzat söyledi. İşin ilginç tarafı, başta Chris Avellone olmak üzere, eski Black Isle tayfasının da çoğunluğu buna sıcak bakıyor gibi görünüyor. Kimbilir, belki bir kaç yıl sonra yeniden açılış ekranında karanlık bir ada silüeti olan muhteşem RPG’ler oynama fırsatımız olur?