Anasayfa Haber Google Maps’te Trafik Bilgisi!

Google Maps’te Trafik Bilgisi!

Google’ın yeniliklerinin sonu gelmiyor! Artık Google Maps’te trafik durumunu da görmek mümkün. Ama işin ilginç yanı trafik verilerinin kaynağında yatıyor…

Google Maps hizmetine yeni eklenen trafik bilgileri özelliği sayesinde artık bir yerden bir yere nasıl gideceğimiz gibi, ne kadar zamanda gidebileceğimizi de daha iyi tahmin edebileceğiz.

Google, elde ettiği trafik verilerini Google Maps ile entegre ederek kullanıcılarına hızla güncellenen bir trafik durum bilgisi de sunmaya başladı. Aslında daha önce hizmete sokulan bu özellik, trafik bilgileri yeterince hızlı güncellenemediği için kaldırılmıştı. Daha da geliştirildikten sonra yeniden hizmete sokulan trafik bilgisi entegrasyonu artık cep telefonlarımızdan da yararlanıyor.

Google genel trafik durumu kaynaklarına ilaveten o an trafikte olan Android cep telefonu kullanıcılarından elde ettiği verileri de bu hesaba dahil ederek, anlık trafik yoğunluğu hesaplamalarını daha da kesinleştirmeyi amaçlıyor. Yani hem daha pratik bir hizmet söz konusu, hem de her an nerede olduğumuzu kestirebilecek bir sistem, gücünü daha da arttırmış durumda. Konum belirleme sadece Android’de değil, bütün gelişmiş cep telefonlarında mevcut olan bir özellik. Hayatımız günden güne kolaylaşırken, Büyük Birader’in gözünden de kaçmamız gittikçe imkansızlaşıyor.

Bu hizmet paylaştığımız ekran görüntüsünden de anlayabileceğiniz gibi henüz Türkiye’de çok kullanılabilir durumda değil, ancak bütün Google hizmetleri gibi Türkiye’de de tam anlamda işlevsel hale geçecektir.