Anasayfa Oyun Playstation 4’ten Son Gelişmeler

Playstation 4’ten Son Gelişmeler

Sony’nin heyecanla beklenen oyun konsolu PlayStation 4 hiç de beklediğimiz gibi olmayabilir. İşte ortaya çıkan en son iddialar…

Sony henüz bir çıkış tarihi vermedi ama yeni bir Playstation’un geleceğini artık sağır sultan duydu diyebiliriz. Öncelikle çıkış tarihinin kısa bir süre sonra -muhtemelen E3’te- açıklanması bekleniyor. Her ne kadar Sony, bu açıklamayı E3’te yapmayacağını belirtmiş olsa da bir sürpriz yapması gayet normal karşılanabilecek bir durum

Diğer bir söylenti yeni konsolun kod adının “Orbis” olacağı yönünde. Bu söylenti de aynı yeni nesil Xbox için söylenen “Durango” gibi belirsizliğini koruyor. Bu kod adının neden bu kadar önemli olduğunu ise şöyle açıklayalım: Latin kökenli Orbis kelimesini Vitae (Vita) ile birleştirip Türkçe’ye çevirdiğimizde “Hayatın çemberi” adı ortaya çıkıyor. Buradan yola çıkarak da PS4 ile PSVita arasında bir bağ bulunacağını söyleyebiliriz.

AMD işlemci mi kullanılacak?

PS4’ün kullanacağı işlemciyle ilgili olarak gelen bir söylentiye göre PS4, AMD’nin 28nm, x64 destekli Southern Island işlemcilerini kullanacak. AMD FX-8150 CPU’su da tahminler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni PS4’te 1080p 3D desteği bulunacağı söyleniyor ama bu söylenti multi-GPU kullanılmadığı takdirde biraz zor gibi gözüküyor. Southern Island teknolojisi 2012 bilgisayarları için üst düzey bir teknoloji ancak PS4’ün söylenen çıkış tarihi olan 2014’te ne tarz bir performans gösterir orası şüphe konusu.

İkinci el ve eski oyunlar? 

Sony’nin PS4 için herhangi bir “PS3 oyunlarını çalıştırma sistemi” düşünmediği söyleniyor. Yani PS3 oyunlarını oynamaya devam etmek istiyorsanız konsollarınızı saklamanızı öneriririz. Aslında bu sistem Sony tarafından alışık olduğumuz sistem. Hatırlarsanız PS3 ilk çıktığında PS2 oyunlarını destekliyordu ama sonraki modellerde bu özellik kaldırıldı.

Sony’nin ikinci el pazarını katletmek istemesi onu Steam benzeri bir koruma sistemi kurmasına sevk edecektir diye düşünüyoruz. Sony Entertainment Network (SEN) ile oyunların online bir şekilde aktifleştirilmesi de söylentiler arasında.