Anasayfa Mobil İnceleme: Angry Birds Space

İnceleme: Angry Birds Space

Domuzcukların başı bu sefer daha büyük bir dertte! Hem de uzayda!

Bundan 3 yıl önce “Bir gün gelecek ve mobil oyunlar, piyasada devasa bir alan yer edinecek.” Denilseydi herkes bunu diyen arkadaşa deli gözüyle bakardı. Ancak günümüzde mobil oyunlar o kadar gelişti ve popülerleşti ki büyük firmalar bile mobil platformlara oyun geliştirmeye başladı. İşte bu mobil oyun furyasının en büyük temsilcisi ve mobil oyunların günümüzdeki konumuna gelmesindeki en büyük pay sahibi de şüphesiz ki Angry Birds serisi.

İlk defa 2009 yılında iOS için yayınlanan oyunun amacı çok basit. Yumurtalarınızı çalan domuzlardan intikam alın! Farklı platformlarda farklı sürümleriyle insanların zamanını çalmayı kendine görev edinmiş olan Angry Birds’in son oyunu Angry Birds Space marketlerdeki yerini aldı ve tekrar insanların zamanını çalmayı planlıyor. Yeni oyunun en büyük farkı oyuncuları daha doğrusu kuşları uzayın derinliklerine, yer çekimi olmayan karanlık yerlere götürmesi. Astronotlara taş çıkartan görünümleriyle uzay kuşlarımız yine yaramaz domuzcukların yuvalarını başlarına yıkmaya ant içmiş durumda.

Ne demiştik? Kuşlarımız uzaya çıktı ve domuzların karşısında. İlk olarak dikkatimizi çeken özellik yer çekiminin olmaması. Ancak yer çekimi baloncukları oyunda domuzcukları korumakta. Genelde baloncuğun dışından fırlattığımız kuşlarımız baloncuğa girdiğinde aniden yer çekimine maruz kalıyor. Bazen de yer çekimi balonunun içinden fırlattığımız kuşlarımız 360 derece dönerek hedefini tam arkasından vurabiliyor. Oynanışı son derece değiştirip daha eğlenceli hale getiren bu baloncukları kendi lehinize kullanmak da size kalıyor. Elbette domuzlar da sizden korunmak için çeşitli barikatlar altında saklanmaya devam ediyor. Bu barikatları yıkmak için alışılagelen yöntemler dışında yer çekimi balonunu kullanmanız gerekiyor.

Sonuç olarak Angry Birds serisine yeni bir soluk kazandıran bu yapımı mutlaka denemelisiniz. Görsel anlamda pek bir yenilik yok ancak  oynanışa eklenen balon sistemi oyunu daha cazip kılmış. Yine de her mobil oyunun kaderi olan “bir süre sonra sıkma” olayı bu oyun için de geçerli. Bazen de öyle bölümler çıkıyor ki karşınıza oyunda force exit yapmak durumunda kalabiliyorsunuz. Eğer çabuk sıkılan ve sabırsız bir oyuncuysanız Angry Birds Space sizin oyununuz olmayabilir ama serinin severleri için kaçırılmayacak bir serüven.

Yapımcı: Rovio Games

Yayımcı: Rovio Games

Platformlar: PC, iOS, Android, Windows Phone

DEĞERLENDİRME

+Yeni yer çekimi sistemi

+Uzay teması

+Halen çok eğlenceli

-Görsel anlamda yenilik yok

Technopat Notu: 5/5