Anasayfa Makale Pratik ICO Favicon Nasıl Oluşturulur?

ICO Favicon Nasıl Oluşturulur?

Favicon nedir ve nasıl oluşturulur?
Favicon nedir ve nasıl oluşturulur?

İnternet sitelerini tarayıcılarımızda açtığımız zaman sekmelerde görülen küçük resme favicon adı verilir. Favicon 16×16 piksel çözünürlüğünde ve .ico uzantılı bir görsel dosyasıdır. ICO uzantısı Microsoft Windows’un kullandığı bir dosya türüdür.

Photoshop’ta ICO dosyalarını oluşturabilmek ve açabilmek için bu uzantıyı indirerek Photoshop’taki Plugins yani eklentiler klasörüne atmanız gerekir.

İndirmek için tıklayın: Download Photoshop ICO Plugin

İndirdikten sonra zip dosyasını Winzip, Winrar ya da 7Zip gibi bir uygulama ile sağ tıklayarak klasörü içerisine açın. Çıkan dosya

  • Windows’ta ICOFormat.8bi
  • OS X/Klasik sürümlerde icoformat
  • CS2/Mac sürümünde ICOFormat_cs2.plugin
  • 68K MacOS’ta icoformat(68K)
Dosya ismine sahip olacaktır, bu dosyayı kopyalayıp, Program Files altında, Adobe içerisinde, Adobe Photoshop klasörünün içerisinde Plug-ins’in altındaki File Formats klasörüne kopyalamanız gerekiyor. Sistem sizden kopyalama işlemi için yönetici izni isterse verin.
Örnek dosya yolu: “C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5.1\Plug-ins\File Formats”
Yapıştırdıktan sonra Photoshop’u açtığınızda artık dosya açma ve kaydetme seçenekleriniz altında ico dosyasının olduğunu göreceksiniz. 16×16 piksellik bir görsel oluşturabilir, elinizdeki mevcut bir logoyu dönüştürebilir ve ardından sunucunuzda doğru yere yerleştirerek sitenize kendinize özel bir favicon ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin…