Anasayfa Haber Razor 1911’in Acı Kaybı: Huzur İçinde Yat, Dycus!

Razor 1911’in Acı Kaybı: Huzur İçinde Yat, Dycus!

İnternetin en bilinen warez ve demo gruplarından biri olan Razor1911’in uzun zamandır kanserle mücadele eden üyesi Dycus hayatını kaybetti…

Razor1911 ya da kısa adıyla RZR, takım arkadaşlarının vefatının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili arkadaşımız Dycus’a, sadece RZR’a kattıkları için değil, bu alanda yaptığı her şey için teşekkür etmek istiyoruz.

Dycus, grubumuz üyelerinin de bildiği gibi hastanelerde geçen zor bir yaşam sürdü, fakat yine de harika işler başardı. Birçok oyun trainerının arkasında o vardı ve o olmasaydı  zaten az olan yayınlarımız hiç günışığına çıkmazdı. Aklınıza gelebilecek en iyi oyun sınayıcısıydı; kafası daima yeni fikirlerle doluydu ve programlamayla ilgili her şeyi öğrenme arzusundaydı.

Bu alandaki arkadaşlarımız için Dycus’un kariyerinden bazı adımları hatırlayalım:

  1. Artık varolmayan DBC (Da Breaker Crew)’ye katıldı. Aklınıza gelebilecek her şeyi kırmaya, kodlamaya ve öğrenmeye çalıştı.
  2. DBC açık bir kırma grubu olmanın riskleri nedeniyle dağıldıktan sonra Lz0’a katıldı.
  3. SoulDrinker ve Deviance’a sınayıcı olarak girdi. Bana hep bunun bir dönüm noktası olduğunu, orada çok iyi insanlarla tanıştığını ve orada kalması gerektiğini söylerdi. Fakat bildiğimiz gibi bu iki grup da dağıldı.
  4. Hiçbir çalışmada yer almadan uzun bir zaman geçirdi, sonrasında Ascension adında yeni bir gruba katıldı. Oyunları daha da iyi bir şekilde geliştirmeyi öğrendi. Fakat kısa süre sonra grup liderinin pek de dürüst olmadığını ve başka bir gruptan henüz yayınlanmayan oyunları çaldığını farketti. Bu durum onun ahlaki değerlerine ve prensiplerine aykırı olduğu için gruptan ayrıldı.
  5. ReUNION grubu altında kendi yaptığı bir kaç trainer yayınladı. Ne var ki tek kişilik bir grubun üyesi olmak gayet sıkıcıdır,  o da sonunda Razor1911’e sınayıcı ve kodlayıcı olarak girdi. Birlikte yükleciyi kodlamaktan, trainer üretmekten ve diğerlerine yardım etmekten büyük keyif aldık, ta ki IRCd’ye gelmediği güne kadar…

Hakettiğin huzuru bulmuş olman hepimizin en büyük dileği. Kanserle çok uzun bir süre savaştın, kimse bir hastalıkla böylesine zorlu bir şekilde mücadele etmeyi haketmiyor. Grubumuzda hiçbir zaman unutulmayacaksın. Seni çok özleyen ailene ve arkadaşlarına da başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyoruz. Kendin olduğun için teşekkürler, güzel sohbetini ve yardımlarını kimseden esirgemediğin için teşekkürler.

Seni özlüyoruz ve asla unutmayacağız.

Razor1911 ve Razor1911 Demo Bölümü’nden arkadaşların”

Dycus’un parçası olduğu eski gruplardan biri olan Lz0 da kendisi hakkında şunları dile getirdi:

“Sevgili Dycus,

Uzun zaman boyunca bilginle, çalışmalarınla ve mükemmel mizah anlayışınla küçük ailemizde büyük işler başardın. Büyüyüp gelişebilmemizin en önemli nedenlerinden biriydin. Bu nedenledir ki, senin hayata veda ettiğini öğrendiğimiz bugün bizim için üzücü bir gündür. Kanser, beraberinde uzun ve yorucu bir savaş getiren berbat bir şey. Acı verici ki, sen bu savaşı kazanamadın…

Sen hepimize büyük bir ilham kaynağı oldun, hedefe kilitlenildiği takdirde neler yapılabileceğini gösterdin. İnsan gerçekten azimli olursa hayallerini gerçekleştirebilir, sen bunu başardın. Yollarımız yıllar önce ayrılmasına rağmen iletişimi hiç koparmadık; düşüncelerinle, zekanla ve içten görüşlerinle hep oradaydın. Dünya sensiz eskisi gibi olmayacak, çünkü arkanda bıraktığın boşluk kolay kolay doldurulacak cinsten değil.

Seni özleyeceğiz…

Linezer0 Ekibi”

Biz de Technopat ekibi olarak Reverse Engineering’in önemli isimlerinden Dycus’un ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Öğrenmek için tıklayın: Razor 1911 Kimdir?