Anasayfa Oyun Electronic Arts’a Binlerce Mektup

Electronic Arts’a Binlerce Mektup

Şirkete Anti-Gay topluluklardan binlerce mektup yağıyor!

EA firması, Oyun Pazarından en çok pay kazanan şirket. Yıllarca çıkardığı seri spor oyunları ve alt kollarının geliştirdiği yeni oyunlar sayesinde popülerliğini her zaman korumayı başardı. Son yıla damgasını vuran iki oyunu Mass Effect 3 ve Star Wars The Old Republic konusunda başı biraz derde gireceğe benziyor.

Oyunlarda karakterlere heteroseksüel ilişkinin yanında homoseksüel seçimler de yaptırabiliyor aynı cinsiyet ile beraber olabilme imkanı sağlanıyordu. Bu durum Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok kurumu harekete geçirdi. Firmaya binlerce mektup ve elektronik posta yağdı. Florida Aile Kurumunun önde geldiği bir çok halk kuruluşu da bu duruma destek çıktı.

Firmanın baş sözcüsü Jeff BrownEA şirketinde ve alt kuruluşumuz ESRB’da ki çalışanlarımız bu durum karşısında oldukça şaşkın. Bu olayın çocuk istismarından çok politik bir hareket olduğu görüşündeyiz ” açıklamasıyla ABD’nin Kasım ayında yapacağı seçimlerle alakası olduğunu vurguladı.

Üzerine “ Firmamız bu gibi durumlarla herhangi bir sorun yaşamamak amacıyla LGBT ( Lesbiyen Gay Biseksüel Transeksüel ) kurumlarıyla çalışma içerisinde oldu. Ancak hiç birinin desteğini alıpta ortak bir işe girişmedik. Amacımız buna benzer durumlarda kimsenin kimseye ayrımcılık yapmayacağından emin olmaktı. EA Games homoseksüel seçimlerini oyunlarına katmış ve ileride ki çalışmalarına da katacaktır. Hiç bir durumda bu tarz yaklaşımlara taviz vermeyeceğiz ” sözleriyle kendilerini savundular.