Anasayfa Haber Google’ın Yeni Gözlükleri

Google’ın Yeni Gözlükleri

Tüm Dünya’yı artık Google’ın gözlüklerinden göreceksiniz! İşte gerçek olan bilim kurgu projesi…

Google, gitgide insanların günlük hayatlarına giriyor. Google’ın Arama Motoru olarak başlayan macerası son safhada en büyük hamlesi ile çıtayı çerçeve dışına çıkarıyor. Google Plus sayfasından duyurulan haber, biraz da olsa piyasada dolaşan asılsız haberleri susturmak amaçlıydı. Firmanın yeni ürünü Project Glass, tam anlamıyla geleceği gözümüze sokuyor.

İnce ve minimalistik tasarımlı bu gözlük sayesinde, günlük bir çok işimizi kolayca halledebileceğiz. Anlaşılan kurumlar dahilinde telefonunuzu bağlayabileceğiniz Project Glass, günlük işlerinizi, randevularınızı, hava durumunu ve maillerinizi size gösterecek. Ayrıca Google Maps ile olan bağlantısı sayesinde gözünüzün önüne çıkaracağı oklar yardımıyla artık hiç bir yerde kaybolmayacaksınız.

Şu an için proje olan ve prototipler üzerinde çalışan Google, çalışmasından oldukça umutlu. Cihaza bağlı kamera sayesinde anlık fotoğraf çekip, Google+ hesabı üzerinden güncelleme yapabilme imkanı sunacak. Ayrıca mikrofonu sayesinde telefon görüşmelerinizi halledebileceksiniz. Project Glass’ın en müthiş özelliği ise ses komutlarınıza karşı duyarlı olması. Verdiğiniz komutlar sayesinde elleriniz doluyken bile, ajandanıza önemli tarihleri yazdırabilir ya da  telefon görüşmelerinizi halledebilirsiniz.

Yayınladıkları ufak videoda ” Teknoloji sizin için çalışmalı. Gerektiği zaman elinizin altında bulunmalı, istemediğiniz zaman ayağınıza dolaşmamalı ” açıklamasında bulundu ve ekledi ” Bu isteğinizi Google ve Google[x]’in çalışanları ile hayata geçirmiş bulunuyoruz “.

Daha emekleme aşamasında olan ve çıkış tarihi, fiyatı belli olmayan Google Project Glass’ı sizin için yakından takip ediyor olacağız. Şimdilik firmanın yayınladığı ile sizi başbaşa bırakalım.