Anasayfa Haber Anonymous: “Online saldırılar artacak”

Anonymous: “Online saldırılar artacak”

İngiltere İçişleri Bakanlığı Sitesi

Hacker grubu Anonymous, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesine erişimi engellediği iddialarının ardından, anonim olarak gönderdiği Twitter mesajında şöyle dedi: “İngiliz Hükümeti’ne ait internet sitelerine her cumartesi günü DDoS saldırısı düzenlenecek.”

İngiltere İçişleri Bakanlığı Sitesiİçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi cumartesi akşamı saat 9’dan itibaren erişilemez hale geldi. Pazar sabahı saat 5’ten itibaren düzensiz bir şekilde çalışmaya başladı. Yetkililer veri kaybı olmadığını ve sitenin normale döndürüldüğünü bildirdiler.

“İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi dün gece online bir protestonun hedefi oldu. Bu, kamuya açık bir site; dolayısıyla gizli bilgiler içermiyor. Elimizde sitenin hacklendiğine dair bir bulgu yok, bakanlığın diğer sistemleri ise etkilenmedi.” diyen bakanlık sözcüsü, internet sitesini korumak için gereken önlemlerin alındığını ve bakanlığın durumu yakından izleyeceğini söyledi.

E-posta kontrolü mü, suçluların iadesi mi?

Geçen ay İçişleri Denetleme Komitesi, kamuoyu güvenini artırmak için İngiltere – Amerika arasındaki suçluların iadesi anlaşmasında önemli değişiklikler yapılması gerektiği belirtti. Parlemento üyeleri de “Bir İngiliz vatandaşının Amerika’ya iade edilmesinin, bir Amerikan vatandaşının İngiltere’ye iade edilmesinden daha kolay olduğunu” düşündüklerini söylediler.

İçişleri Bakanlığı da hafta başında, “e-posta kontrolünü mümkün olan en kısa sürede kanunlaştırmayı” planladığını açıkladı. Bakanlar, suç ve terörle mücadeleye yardımcı olmak için bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söylerken, e-posta kontrolünün kişilerin özel yaşamını ihlal etmek anlamına geldiğini düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Protestonun nedeninin, uygulamaya konulması planlanan e-posta kontrolü veya suçluların Amerika’ya iadesi olabileceği düşünülüyor. Twitter’a gönderilen bir mesaj, katı e-posta kontrolü önerisinin protesto edildiğini söylerken; bir diğer mesaj asıl sebebin suçluların Amerika’ya iadesi olduğunu belirtiyor. Anonymous’tan geldiği iddia edilen bir Twitter mesajında ise şöyle deniyor: “İngiltere vatandaşlarını kanıt olmadan başka ülkelere vermemelisiniz. Eğer suç İngiltere’de işlendiyse, yargılama da İngiltere’de yapılmalıdır.”

Asperger hastası Gary McKinnon, Amerika’ya iade edilmemek için 10 yıldır mücadele veriyor. Kuzey Londralı McKinnon, 2002’de Amerika’nın askesi bilgisayar sistemlerine girmekle suçlanıyor.

Londra’nın güneydoğu bölgesinden Chris Tappin, silah kaçakçılığı iddiasıyla 24 Şubat’ta Amerika’ya iade edildi.  Tappin’in İran’a, füzelerde kullanılacak bataryalar sattığı iddia edilmişti.

Chesterfield’dan öğrenci Richard O’Dwyer da, İngiltere’de açtığı internet sitesinde yaptığı telif hakkı ihlali sonucu iade edilmemek için mücadele veriyor.

Anonymous iş başında

Hacktivistlerin oluşturduğu Anonymous, Julian Assange’ın sitesi WikiLeaks’in belgelerinin açığa çıktığı 2010 yılında dikkatleri üzerine çekti.  Anonymous, eylemlerine çeşitli internet sitelerine DDoS saldırıları düzenleyerek başladı, ki bunların arasında WikiLeaks’in hesaplarını donduran Visa da vardı. Grubun yönü zaman içinde hükümetin gözetleme ve interneti kontrol etme çalışmalarıyla mücadeleye çevrildi.

İçişleri Bakanlığı’na yapılan bu saldırı, Anonymous’un sene başından itibaren resmi internet sitelerine düzenlediği saldırıların son halkası oldu.

Anonymous, bir dosya paylaşım sitesi olan Megaupload’un kapatılmasının ardından ocak ayında FBI ve Amerikan Adalet Bakalınlığı’nın internet sitelerine saldırı düzenledi. Eyleme, hackerlar tarafından benimsenenen ve önemli bir hedefin yok edildiğini belirten bir askeri terim olan “Tango Down” adı verildi. Aynı terim, sonraki ay CIA’nın internet sitesi hacklendiğinde de kullanıldı.

Anonymous’un gerçekleştirdiği diğer eylemler arasında Polonya ve Çin hükümetleri ile Vatikan ve Interpol’ün internet sitelerinin hacklenmesi ve tahrif edilmesi ile Suriye hükümetinden çalındığı iddia edilen e-posta adreslerinin internete sızdırılması bulunuyor.

Bu haftanın başlarında Anonymous’un Çin’de yaklaşık 500 internet sitesini tahrif ettiği belirtildi. Hacklenen sitelere, saldırılarının amacının Çin yönetiminin vatandaşlar üzerindeki katı kontrolünü protesto etmek olduğunu açıklayan mesajlar konuldu.

Dağıltımış Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları, site sunucularına çok sayıda istek gönderilmesi sonucu sitenin yasal kullanıcılara hizmet verememesine neden oluyor.