Anasayfa Haber Google’dan 7 inçlik Tablet Geliyor

Google’dan 7 inçlik Tablet Geliyor

Google - Asustek Tablet

Google’ın tableti kesinleşti! Başarısızlıkla sonuçlanan ilk akıllı cihaz denemesinden 2,5 yıl sonra Google, bu defa şansını tablet PC ile deneyecek. Yaz sonuna doğru çıkacak olan tablet, Tayvanlı Asustek Computer ile ortak markalı olacak…

Google - Asustek TabletGoogle, Apple’ın iPhone’uyla rekabet etmek amacıyla HTC ile birlikte ürettiği ve Ocak 2010’da piyasa sürdüğü ilk Android tabanlı tüketici cihazı olan Nexus One’dan bu yana çok yol katetti.

Nexus One, ne yazık ki büyük bir hezimete uğradı. Verizon, ani bir karar değişikliğiyle iPhone’u ve diğer Android telefonları tercih etti, performans güçlükleri giderildi ve Nexus One çabucak unutuldu.

Google’ı mazur görebiliriz kuşkusuz. Pek az firma, özellikle de yeni bir alanda çalışmaya başlamışsa, ilk denemesinde başarılı olabilir. Elbette ki o günden bu güne HTC, Motorola, Lenovo ve diğer firmalar Android tabanlı pek çok popüler akıllı telefon ürettiler ve Nexus One yalnızca koleksiyoncuların ilgisini çekecek bir cihaz haline geldi.

Nexus One’ın satışlarıyla ilgili en büyük problem, cihazın perakende satış mağazalarında bulunmaması ve sadece online sipariş ile satın alınabilmesiydi. Bir telefonun görünümünü, dokusunu ve çalışma hızınıi cihazı elimize alıp incelemeden anlayamayız. Bu nedenle, satılan telefonların büyük kısmı, kullanıcı beklentilerini karşılamadığı için HTC ve Google’a geri gönderildi.

Google’ın ilk telefon denemesi olan Nexus One, doğruyu söylemek gerekise firmaya telefon piyasası hakkında çok şey öğretti ve ardından gelen modeller (Nexus S ve S2 ile Nexus Galaxy) çok daha başarılı oldu.

İkinci Denemede Ortak Markalı Akıllı Cihaz

2,5 yıldan sonra Google, bu defa tablet PC ile şansını deniyor. Tayvanlı Asustek Computer ile ortak markalandırılacak olan Android tabanlı cihazın, temmuz sonu veya ağustos gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Google CEO’su Eric Schmidt tarafından geçen aralık ayında bir İtalyan gazetesine sızdırılan haberde, firmanın altı ay içinde bir tablet üretmeyi planladığı belirtilmişti. Görünen ki proje vaktinde tamamlanacak. The Verge’in 6 Nisan’da yayınladığı habere göre Google, tableti önümüzdeki ay piyasaya sürmeyi planlıyordu, fakat maliyetin yüksek olması nedeniyle cihazın çıkışını bir süre daha ertelemeye karar verdi.

Apple’ın iPad’i ve Amazon’un Kindle Fire’ı ile rekabet etmek isteyen bir cihazın fiyatının düşük olması gerekiyor. Google da bunu bildiğinden, tableti modifiye etmek ve fiyatı düşürmek için birkaç ay daha geçirmeyi tercih etti.

Firmanın ürün geliştirme ekibi, cihazın orijinal perakende fiyatı olan 249 doları en az 50 dolar aşağı çekmek ve cihazın, fiyatı 199 dolar olan 7 inçlik Kindle Fire ile doğrudan rekabet etmesini sağlamak için tasarımda çeşitli değişiklikler yapıyorlar.

7 inç Ekran ve Ice Cream Sandwich İşletim Sistemi

Google’ın Wi-Fi destekli tableti, 7 inç ekrana ve Nvidia Tegra 3 dört çekirdekli işlemciye sahip. Tabletin işletim sistemi ise Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Google ile Asustek’in ortak markalama stratejisi; Samsung Electronics ve Acer gibi diğer Uzakdoğulu cihaz üreticilerinin de gelecekte Google ile çalışabileceğinin göstergesi olabilir.