Anasayfa Haber Facebook Bing’i Satın Alacak mı?

Facebook Bing’i Satın Alacak mı?

Bir süredir Facebook’un kullanıcılarına daha iyi bir arama hizmeti vermek için yeni seçenekler aradığı yolunda söylentiler ortalıkta dolaşıyordu. Bu bağlamda şirketin bir arama motorunu satın alabileceği de fısıldanıyordu. Bugün ortaya çıkan yeni bir söylenti ise, bu arama motorunun Bing olabileceği!

Aslında Microsoft’un zaten Facebook üzerinde bir miktar hissesi var ve Facebook aramalarda Bing sonuçlarından da fazlasıyla faydalanıyor. Zaten ortada az da olsa bir işbirliği varken, Microsoft neden yıllardır üzerinde çalıştığı Bing’i satsın?

İstatistiklere bakılacak olursa, Bing şu an Yahoo’yu da geçerek, Google’ın ardından dünyanın en çok kullanılan ikinci arama motoru haline gelmiş durumda. Ancak bazılarına göre Microsoft gerçekte Bing üzerinden beklendiği kadar iyi bir gelir edemiyor ve bu da hissedarların canını sıkıyor. Bu durumda Bing’i zaten Google ile aktif olarak rekabet etmekte olan Facebook’a satarak, Microsoft hem bir rakibinin canını sıkma, hem de pek para kazandırmayan bir alandan kâr ederek çıkma fırsatı yakalayabilir.

Öte yandan, Bing ile birlikte Microsoft’un internet teknolojileri alanında çok daha ciddi bir rol elde ettiğini ve bunu terk etmek istemeyeceğini düşünenlerin sayısı da az değil. Özellikle firmanın Windows 8 ile telefon ve tablet pazarına daha yoğun biçimde girmeye hazırlanıyor oluşu, Bing gibi önemli bir servisi elden çıkarmalarını iyice anlamsız kılacaktır.

Tabii bu söylenti hakkında henüz ne Facebook, ne de Microsoft tarafından bir yorum yapılmadı. Bizim fikrimiz, Microsoft’un şüphesiz Facebook ile daha sıkı bir işbirliğine gideceği, bunda da Bing’in önemli bir rol oynayacağı yönünde. Ancak Microsoft’un Bing’i tamamen başkasına satıp başından atmasının söz konusu olmadığını düşünüyoruz. Tabii neler olacağını ancak önümüzdeki günler gösterecek.