Anasayfa Haber Kendi Kendini İmha Eden USB Bellek!

Kendi Kendini İmha Eden USB Bellek!

Kendi kendini imha eden USB bellek
Kendi kendini imha eden USB bellek

Çok önemli verielrinizin başkalarının eline geçmemesi için işleri nereye kadar vardırırsınız? Elbette USB bellekte gizli veri taşımamak bir başlangıç, ama taşımanız gerekiyorsa bu belleğin kötü niyetli kişilerin eline geçmesindense, kendi kendisini imha etmesini yeğleyebilirsiniz.

GPS üzerinden nerede olduğunu takip edebilen, dahili bataryasını USB üzerinden bilgisayara bağlandığında şarj eden özel USB bellekler mevcut. Ajanların hoşuna gidecek türden bu belleklerin içerisinde entegre SIM kart uzaktan veri erişimine ve gerektiğinde belleğin fiziksel olarak imha edilmesine imkan tanıyor. Verilere erişimi engellemek de mümkün ama işler geri dönülmez bir hal aldıysa bir SMS ile imha emrini vermek mümkün.

Peki patlıyor mu? Elbette hayır, yüksek voltaj ile kendisini kızartarak erişimi imkansız hale getiriyor. İşin daha da güzel yanı 2009’dan bu yana piyasaya prototip ya da gelişmiş ürün olarak sunulan, birden fazla markanın ürünü bulunması. Bu ürünlere erişmek ise daha da zor, zira kurumsal amaçlarla, büyük şirketlerin özel departmanlarına satılıyorlar.