Anasayfa Haber Ultrabook Bataryaları için Standart Tasarım

Ultrabook Bataryaları için Standart Tasarım

Intel

IntelIntel tarafından geliştirilen ve pek çok firma tarafından benimsenen yeni Ultrabook’lar için Standart Batarya Tasarımı taslağı neler içeriyor? İşte geleceğin Ultrabook bataryaları…

Intel’in, düşük maliyetli ve her bütçeye uygun Ultrabooklar istediğini biliyoruz; firma bu yaz 699 dolarlık modellerin piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

Bu da Intel’in, laptop üreticilerini Ultrabooklar için standart bir pil hücresi belirlemeleri için sıkıştırmasının ardında yatan neden olabilir (normal bir notebook bataryası pek çok hücreden oluşur). Firma, standart laptoplarda kullanılan 18mm’lik versiyonlardan biraz daha ince olan, 16 mm kalınlığında  ve 60 x 80mm boyutlarında pil hücreleri tasarlanmasını önermişti. Bundan daha da ince pil hücreleri tasarlamak mümkün, fakat Intel’e göre hem daha pahalılar hem de daha az güç sağlıyorlar.

Standart bir tasarım, laptop üreticilerinin isteğe göre sipariş vermek yerine satışa hazır modelleri kullanmasını sağlayacağı için maliyetin düşmesine yardımcı olabilir. Batarya üreticileri standart tasarımlar sayesinde sürümden kazanabilirler. Teknoloji meraklısı kullanıcılar da notebooklarının bataryalarını kolayca değiştirebilirler. Tabii bu, değiştirilemeyen batarya kullanan ve tek parçalı gövdeden oluşan Ultrabooklar için geçerli değil.

Intel daha önce, Ultrabookların gelişip büyümesi için 300 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştı, muhtemelen biz de şu anda sonuca bakıyoruz: Firma, standartlaştırma istemenin yanı sıra, üreticilerin alüminyum yerine ucuz plastik kullanmasını teşvik etmek amacıyla bazı referans tasarımlar da önerdi.