Anasayfa Haber Apple Oyun Konsolu mu Geliştiriyor?

Apple Oyun Konsolu mu Geliştiriyor?

Geçtiğimiz günlerde adını özellikle Steam ve Half Life ile belleklerimize kazıyan Valve firması hakkında bazı dedikodular piyasada dolanmaya başladı. Söylenene göre, Valve tamamen yeni ve farklı donanımlar üzerinde çalışıyordu. Bu donanımlar neydi, piyasaya çıkacak mıydı, gerçekten de ortada herhangi bir donanım var mıydı? Bu konuda kimse kesin bir bilgiye sahip değildi. Ancak fısıltılar Valve’ın bir oyun konsolu tasarlamakta olduğu yönündeydi.

Fakat daha bu fısıltıların yankısı kaybolmamış iken, işin rengini tamamen değiştiren bir başka söylenti daha yayıldı; Valve ile Apple bu donanım geliştirme konusunda birlikte çalışıyorlardı! Tabii söylentiye göre Apple bu konuda Valve’a danışmanlık ediyordu. Ancak bazılarına göre bu çok anlamsızdı, Apple neden Valve’a akıl veriyor olabilirdi? Oyunlar konusunda zayıf olan Valve değil Apple idi. Öyleyse gerçekte tam tarsi bir durum söz konusu olabilir miydi? Valve, Apple’a bir oyun konsolu tasarlaması için yol gösteriyor olabilir miydi?

Bu noktada söylenti daha da dallanıp budaklandı, Apple’ın yeni bir oyun konsolu tasarlayarak Microsoft-Nintendo-Sony arasında sürüp giden konsol savaşlarına göbekten dalacağını iddia edenler ortaya çıktı. Öte yandan bazıları Apple’ın zaten üzerinde çalıştığı Apple TV projesine iOS oyunlarını da bir şekilde dâhil etmeyi planladığını savunanlar belirdi.

Uzun lafın kısası, bir kaç gün içinde piyasaya yığılan söylentilere bakacak olursanız, Apple bir şekilde oyun konusunda sağlam bir adım atmaya hazırlanıyor olabilir. Bu aslında şaşırtıcı da olmaz, eskiden beri Apple markasının en zayıf noktası oyunlar olageldi. Şimdi iOS aygıtlar üzerinden satılan oyunlar sayesinde gittikçe daha fazla para kazanan Apple, neden gözü daha geniş bir pazara dikmesin ki?

Tabii öte yandan gerçekte Apple’ın bu konuda hiç bir planı da olmayabilir. Tim Cook oturup bir çay içmek için de Valve ofislerine uğramış olabilir. Önümüzdeki günlerde bu söylentilerin gerçek rengi şüphesiz ortaya çıkacaktır. Ama kesin olan bir şey var; Apple’ın para sıkıntısı yok, henüz el atmadığı sektörler ise çok!