Anasayfa Oyun Resident Evil 6 ile Yeni Bir Başlangıç

Resident Evil 6 ile Yeni Bir Başlangıç

Şu son günlerde üzerinde durmak istediğimiz bir konu var. Resident Evil 6’nın ani bir şekilde oyun dünyasına damga vurmasıyla ile ilgili aslında bu konu, ama pek de ani değil. Her neyse… Sizler için Resident Evil 6 hakkında duyurulan bilgilerle geldim. Çayınız hazır mı? Kurabiyeler falan… -Konuyla alâkası yok bunun.-

Ani bir duyuru ile hayranlarını çok sevindiren Resident Evil 6‘nın yeni detayları, Japonya’da gerçekleştirilen Resident Evil Anniversary Premier Party‘de 21 Ocak 2012’de açıklanmıştı. Bu detayların içerisinde yeni karakterler, yeni hikâye, yeni yaratıklar da var. Hikâyenin ikili olarak ilerlemesi ise gayet iyi bir deneyim olacak. Bu birlikteliği Call of Duty: Modern Warfare’a benzetebiliriz. Bu ikili hikâye fikri en çok hoşuma giden unsurlardan oldu. Bir oyunda birden fazla hikâye üzerinden oynamak farklı bir deneyim sunuyor oyuncuya ve oyundan zevk almak için de ekstra bir özelliğe pek gerek kalmıyor aslında. Resident Evil Anniversary Premier Party‘de yer alan yönetici yapımcı Hiroyuki Kobayashi, yapımcı Yoshiaki Hirabayashi ve Eiichiro Sasaki, oyun hakkında yeni detayları paylaştı. Resident Evil 6‘da bugüne kadarki en büyük takımların çalıştığı belirtildi ve kabataslak 150 kişi olarak belirtilen bu rakama, yurtdışında katkıda bulunan kişiler de eklendiğinde 600 kişiyi bulduğu söyleniyor. Bu da demek oluyor ki, bu sistemli çalışma sonucunda gayet başarılı bir oyun çıkacak karşımıza. Zaten Resident Evil oyunlarından aldığımız hazzı katlayacak, ama şu da var ki bu büyük ekibin çalışması sonucunda hiçbir bug oyunda olmayacak mı? Orası bilinmiyor, ama %100 bug olmayan bir oyun düşünemiyorsak, bunda da şüphe etmememiz lâzım. Yine de belli olmaz.

Bunların ötesinde oyun içerisinden birkaç detayda da, ismi açıklanmayan bir ana karakter daha mevcuttu. Oyunda oynanabilir iki arkadaşın, Leon S. Kennedy ve Chris Redfield dışında başka önemli bir karakter… İlginç doğrusu. Zombilerin de Resident Evil 6‘daki yerlerini alması bir diğer güzel haber. Hazır olun! Bu karakterin ismi; Helena Harper. Resident Evil Anniversary Premier Party’den birkaç gün sonra açıklanan karakter, o günden önce bir erkek olarak tahmin ediliyordu, ama karakterin bayan olması da pek şaşırtıcı olmadı acıkası. Yeni karakterimiz, Helena Harper’ın nasıl birisi olduğuna dair ekran görüntüsü bu sayfada bir yerde olmalı. Leon ile yan yana duruyorlar. Oyunun hikâyesi yine tabii ki korku üzerine olacak ve bu sefer bir hayli güzel korku yaşayacağımız söyleniyor. Kobayashi, oyunda mükemmel bir korku eğlencesinin(!) yapılmakta olduğunu belirtti. Call of Duty‘deki zombilerden bıkan oyuncular için güzel bir eğlence olacak. Oyunda sadece zombilerin düşman olmadığı belirtildi ve buna ek olarak da, Kobayashi, yeni bir yaratığın oyunda bulunduğunu belirtti. Bu sevimli yaratığın ismi “J’avo”. Onun da ekran görüntüsü kesin buralarda bir yerde olacaktır.

 

Bu yaratığın özelliklerini duyunca, oyunda nasıl bir bela ile karşılaşacağımızı az çok anlayacaksınız. Nasıl bir mutasyona uğradığı bilinmeyen J’avo, biyolojik olarak rejeneratif özelliklere sahip bir yaratık. Tıpta kolay bir terim olan rejeneratif, doku ver organların işlevselliğini geri kazandırma olarak bilinir. Yani, bu özellikleriyle, kök hücreler sayesinde, özelleştirilebilir yeni hücreler elde edilebiliyor. Ne kadar ilginç değil mi? Bu yaratığın bir başka özelliği de, sağ kolunu uzatabilme imkânına sahip olması. Katlı gözleri ve artırılmış bir güç ile üzerinize atılmasını hiç istemezsiniz. Sahip olduğu bir takım güçlü fiziksel özellikleri sebebiyle de hızlı ve çevik bir yapıya sahip.

Hikâye, yine önceden belirtildiği gibi olacak; Amerika’da başlayan biyoterör ve Raccoon City olayları genişliyor ve bu konumda, Leon ve Chris karakterleriyle eş zamanlı olarak oyunda oynayabileceğiz. Leon, Amerika’daki olayların izini sürmeye çalışırken, bir diğer arkadaş Chris ise Çin’de bu olayları takip ediyor olacak.

Oyun 2 Ekim 2012′de PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkışını yapacak.