Anasayfa Haber Nvidia: 2014’te Mobil Platformlar Xbox 360 Gücünde Olacak!

Nvidia: 2014’te Mobil Platformlar Xbox 360 Gücünde Olacak!

Nvidia
Nvidia

Nvidia’dan bugün iddialı bir açıklama geldi. Akıllı telefonlara fazlasıyla güvenen Nvidia, bakın ne tür kehanetlerede bulundu…

Nvidia’ya göre yeni nesil akıllı telefon GPU’ları neredeyse yedinci jenerasyon oyun konsolları olan PS3 ve Xbox 360 kadar güçlendi. Akıllı telefonlardaki bu hızlı yükselişi değerlendiren Nvidia, akıllı telefonların kısa bir süre içinde favori oyun platformu olacağını belirtti.

Nvidia’nın teorisine göre 2013 yılında akıllı telefon GPU’ları Microsoft’un Xbox 360’ına eş değer grafik performansı verecek ve 2014 yılındaysa Xbox 360’ın grafiksel performansını geride bırakacak. PC’lerin sürekli güncellenen donanımı nedeniyle akıllı telefonların asla PC’ler kadar iyi bir grafik kalitesine ulaşamayacağı (En azından önümüzdeki senelerde.) Ancak konsolların sabit donanımsal yapısının akıllı telefonlar için iyi bir rekabet sistemi olacağını söyledi.

Bizim yorumumuz akıllı telefonların böyle bir güce sahip olabileceği yönünde. Ancak bu, öyle  kısa bir sürede gerçekleşmeyecek gibi. Zira akıllı telefonlar taşınabilir ve dizayna önem veren aletler. Bir konsol ise sabit bir sitem olduğu için çok güçlü parçaları içinde barındırabilir ancak akıllı telefonların tasarım takıntısı mobil GPU performansının önünde bir engel olacaktır.