Anasayfa Haber Sıvı Metal? Apple iPhone 5 Liquidmetal…

Sıvı Metal? Apple iPhone 5 Liquidmetal…

Apple iPhone 5 Sivi Metal
Apple iPhone 5 Sivi Metal
Apple iPhone 5 Sivi Metal
Apple iPhone 5 Sivi Metal

Apple iPhone 5 için Liquidmetal kasa haberi ortalığı sallıyor. İşte “sıvı metal” kasa teknolojisinin arkasındaki gerçekler…

Steve Jobs’un Apple tasarımına el attığı zaman kafasında çok basit ama etkili bir fikir vardı “İnsanda yalama isteği uyandıracak, sıvı, parlak tasarımlar.” Steve Jobs’un zamanında söylediği sözler böyleydi, Apple bilgisayarlardaki temalardaki parlaklık, ikonlardaki, kasalardaki… Kısacası Apple markalı her şeyde bir parlaklık hissiyatı vardı ve bu çok başarılı oldu.

Steve Jobs artık işin başında olmasa da Apple bu vizyonu devam ettiriyor. Kore IT News tarafından ortaya atılan iddia da buna uygun, Liquidmetal isimli özel bir alaşımın yeni iPhone 5 cep telefonunda kullanılacağı belirtiliyor.

Liquidmetal yani sıvı metal isimli bu alaşım gerçekten sıvı değil ama pek çok ilginç özelliğe sahip; titanyum, zirkonyum, nikel, bakır gibi metallerden oluşuyor. Liquidmetal sayesinde telefonun yüzeyinin sıvı gibi pürüzsüz ve özel bir görünüme sahip olacağı aktarılıyor. iPhone 4 ve iPhone 4S’in bir düşüşte kırılıveren cam kaplamasından sonra bu sefer titanyum içeren, sağlam ama parlak bir metal kasa tasarımı iyi bir değişiklik olabilir.

Gerçekten de iPhone 5’in ön plana çıkmak için adına 5 eklenmesinden daha fazlasına ihtiyacı var. Zira Apple işlemci gücü gibi donanım unsurlarında artık geriden takip eder duruma düştü. Samsung Galaxy S2 çift çekirdekli işlemci kullandıktan ve piyasaya çıktıktan sonra iPhone 4S gecikmeyle ortaya çıkabildi.

Peki bu haber bir dedikodudan mı ibaret, yoksa gerçekten Apple Liquidmetal kullanacak mı? Gerçek olması kuvvetle muhtemel, zira Apple patenti alınmış bu özel, güçlü, dayanıklı, çizilmeyen ve kolay kolay yamulmayan hafif metalin haklarını 2010 Ağustos’unda satın almıştı. Alternatiflerine göre avantajı plastik enjeksiyon ve kalıplama tekniklerine benzer üretim süreci oluyor. Apple satın almanın ardından ilk nesil iPad’lerin iç parçalarından başlayarak bu metali ürünlerinde kullanmaya başladı ama henüz çok gözle görünür yerlerde kullanmadı. Üretim için gerekli yatırımlar tamamlandıysa artık alüminyum kasalar yerine sıvı metal kasalar görmeye başlayabiliriz…