Anasayfa Makale Yazar Köşeleri TTNET Adil Kullanım Limiti Devreye Girdi…

TTNET Adil Kullanım Limiti Devreye Girdi…

TTNET’in bugüne kadar uygulamadığı adil kullanım limiti, daha doğrusu kota artık uygulanıyor. Boşu boşuna kotasız alma, zaten uygulamıyorlar diyenler haksız çıktı…

İnternet kullanıcılarının bugüne kadar TTNET internet aboneliği alırken nasıl olsa uygulanmıyor dediği adil kullanım kotası artık uygulamada kendisini göstermeye başladı. Pek çok ADSL kullanıcısı bugüne kadar kota aşımından sonra kesilmeyen, yavaşlamayan internet bağlantılarında yavaşlama farketmeye başladı.

Bu konuda bize gelen kullanıcı mesajlarının sayısı bir hayli artmış durumda. TTNET’in pek çok anlaşmaya koyduğu ama uygulamadığı bu kotaların uygulanmaya başlaması, anlaşmada adil kullanım ve kota içermeyen daha pahalı paketlere olan talebi arttırmaya başladı. Özellikle Uydunet gibi sınırsız hizmet paketi sunan alternatifler ve TTNET’in kendi adil kullanım limitsiz paketleri daha pahalı fiyatlarına karşın daha cazip hale geldi.

İnternet kullanıcıları yüksek hızlarla ve düşük fiyatlarla reklamı yapılan internet paketlerinin 50 GB civarındaki kotasının özellikle online video tüketiminin ve online yazılım özellikle de oyun satın almanın artmasıyla birlikte yetersiz olduğu konusunda hemfikirler. Günümüzde Diablo 3 Beta’sı gibi pek çok oyunun demo versiyonlarının bile 2.5-5 GB yer tuttuğu, bir dizi bölümünün yüksek kalitede 1.5 GB yer tuttuğu göz önüne alınırsa 50 GB kotanın hızla dolacağı gayet gözle görülür bir gerçek. Adına ister adil kullanım denilsin, ister başka bir şeyi kota kotadır ve internet çağında en büyük kısıtlayıcı ve sorundur.