Anasayfa Haber 27 Nisan Gece Saldırısı mı Yoksa Teknik Arıza mı?

27 Nisan Gece Saldırısı mı Yoksa Teknik Arıza mı?

Redhack 27 Nisan Saldırısı
Redhack 27 Nisan Saldırısı
Redhack 27 Nisan Saldırısı
Redhack 27 Nisan Saldırısı

27 Nisan gecesi TTNET üzerinde yaşanan internet kesintisinin sebebiyle ilgili iki önemli iddia ortaya çıktı. RedHack (Kızıl Hackerlar) grubu bu kesintinin TTNET tarafından saldırılarla başa çıkamadıkları için çaresizlikten yapıldığını öne sürdü.

Redhack ve Anonymous tarafından internet üzerinde  farklı kaynaklarda yapılan açıklamalara göre iki grup  Türkiye’deki sansür ve baskıya, özgür bilgiye erişime getirilen kısıtlamalara karşı savaşıyorlar. Redhack daha önce de Redhack üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan kişilerin aslında sadece Redhack haberi paylaşan masum gençler olduğu olduklarını belirtmiş “Bizi yakalayamadınız, hala buradayız” mesajını video ile vermişti.

TTNET, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldırı düzenledi. Saldırıyla başa çıkamayan kurumlardan Emniyet Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı’nın sistemleri çöktüğünde Türkiye İletişim Başkanlığı TTNET üzerinden olan internetin şalterini indirerek pes etti. Ancak yurtdışı saldırılar haricinde yurtiçi Redhack ve Anonymous saldırıları sürdüğü için sadece yurtdışı bağlantıyı kesmek yetmedi, yurtiçi ADSL bağlantıları da kapatıldı.

Bu açıklamanın üzerine TTNET’ten yalanlama geldi, TTNET , MPLS (Multi Protocol Label Switching) sistem kurulumu esnasında geniş çaplı teknik sorun ortaya çıktığını belirtti. Redhack ve Anonymous gerçekten saldırdı mı, yoksa teknik bir arıza mı oldu, kim doğru söylüyor henüz belli değil…