Anasayfa Makale Pratik Google Şakaları

Google Şakaları

Google Arama Motoru içerisine saklanmış bir kaç adet şaka ve ufak espriler bulunmakta. Sizler için bunları açığa çıkardık.

Bugün dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google, yolculuğuna internet üzerinde bir arama motoru olarak başlamıştı. Şimdi teknolojik araştırma-geliştirme çalışmalarından tutunda, Facebook’a rakip olabilecek Google+’ın da yaratıcı ekibi bu firmadan çıkıyor.

Google, çalışma ekibini memnun etmeye çabalayan bir firma. Ofisleri ve çalışma binaları genelde minimalistik bir havada yaratılıyor, içerisine oyun odaları, yataklar koyuyorlar. Böylece daha verimli çalışanlar elde edeceklerini düşünüyorlar. Belki de doğru yapıyorlardır kim bilir?

Firmanın çalışanlarına bu şekilde davranması elbette kullanıcılarını unuttu anlamına gelmiyor. Easter Egg, genelde bilgisayar oyunlarında bulunan, gizli saklı kalmış ince göndermelere denir. Ancak Google’ın arama moturunda da bunlardan bir kaç tane mevcut. Bulabildiklerimizin hepsini sizlerle paylaşalım istedik.

Google Gravity

Arama Motoru kısmına “Google Gravity” yazdıktan sonra, Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna bastığınızda, tüm sayfa yerçekimini kaybedecek ve ögeler yere düşmeye başlayacak. Eğer yazarken Google hızlı arama seçeneği devreye giriyorsa, yanda bulunan çark işareti üzerinden hızlı arama seçeneğini iptal etmeniz gerekmekte. Böylece ana sayfada Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basabilirsiniz.

Askew

Yapacağınız iş oldukça basit. Arama motoruna “askew” yazıp enter’a basmak. Sonra kafanızın yavaşça yana yattığını hissedeceksiniz, bizden söylemesi.

Chuck Norris

İnternet dünyasında, üzerinden en çok geyik döndürülen ünlüsü: Chuck Norris. Chuck Norris’in ölümsüz olduğu, onu asla öldüremeyeceğiniz ya da sonsuzluğa 2 kere ulaştığına dair şakaları mutlaka görmüşsünüzdür. Bir 9gag ya da 4chan kullanıcısı iseniz mutlaka bu tarz şakalara maruz kalabilmektesiniz. Bütün bu esprilerin kaynağı Chuck Norris’in tüm filmlerinde inanılmaz bir kondisyon ile herkesi süper karate teknikleri ile dövmesinden kaynaklanmaktadır. Şimdi yapacağımız işlem çok tehlikeli olsa da arama motoruna “Chuck Norris” yazmayı deneyebilirsiniz.

1 Nisan

Daha öncesinde google üzerinden yapılan ve çok tutulan 1 Nisan Şakası halen arkadaş çevreleri tarafından birbirlerine yapılıyor. Tek yapmanız gereken onları google.com/mentalplex adresine yönlendirmek ve daha sonra karşılarına çıkacak ince şakaya karşı uyarmamak.

Pacman

Pacman’in 30. yaş gününü kutlamak amacıyla, Google, ana sayfasına ufak bir Pacman oyunu yerleştirmişti. “Insert Coin” diyerek başlattığımız oyunu 2 kişilikli oynayabilme şansına bile sahiptik. google.com/pacman üzerinden halen ulaşabileceğiniz oyuna girip biraz nostalji yaşamak isteyebilirsiniz belki.

Google Ninja

Sırada ki Easter Egg biraz karmaşık ama umuyorum yardımımla ulaşacaksınız. Google Reader sayfasına gidin, ana sayfa üzerindeyken yukarı, yukarı, aşağı, aşağı, sol, sağ, sol, sağ, B, A, A yaptığınız da yan tarafta ufak ninjalar ortaya çıkıyor. Eski atari oyunlarını andırır bir teknik ile çıkardığınız Ninjalar pek bir işe yaramasa da, oraya gizlenmiş olduklarını bilmek ve sonrasında bulmak eğlenceli.

Uçuş Simülasyonu

Daha önceden Google içerisine gizlenmiş olan Uçuş Simülasyonu artık Google Earth içerisinde ve ulaşması çok kolay. Araçlar kısmından “Uçuş Simülasyonuna Gir” dediğiniz zaman, dünyanın istediğiniz yerinde uçuşa başlayabileceksiniz. Kontroller ilk başta biraz zor gelse de alışınca, daha önce gitmediğiniz yerlerin semalarında uçunca bir hoş oluyor insanın içi.

Zerg Rush

Arama Motoru üzerine “Zerg Rush” yazdıktan sonra saldırıya hazır olun. Çünkü Google’ın dost canlısı “o” harfleri birden tüm arama sayfanıza saldırmaya başlayacak. Blizzard’ın ödüllü oyunu Starcraft’ta ki uzaylı ırkı Zerglere bir gönderme olan bu oyun oldukça eğlenceli. Bir anlığına kendinizi kaptırıp Zerg saldırıları tutan oyuncu gibi hissedebilirsiniz.

Do a Barrel Roll

Arama motoru içerisine “do a barrel roll” ya da “Z or R twice” yazdığınızda arama sayfasınız sağdan sola 360 derecelik bir takla atacak. Bu olay aslında Nintendo’nun ünlü Star Fox 64 oyununa bir gönderme içermekte.

Les Paul

Les Paul, ünlü bir gitarist olmasının yanı sıra, teknolojiyi yakından takip edip bunun meyvalarını toplamayı başaran biriydi. İcat ettiği Les Paul gitarları bugün bir çok ünlü müzisyenin şaheserlerini ortaya çıkarıyor. Les Paul’un anısna 96. yaş gününde google ana sayfasına bir adet gitar koydu. Buradan da ulaşabileceğiniz gitarı çalabilir ya da başkalarının kaydettiği parçaları dinleyebilirsiniz.