Anasayfa Haber ECS’ten Süper Alaşım Şok Bobinleri

ECS’ten Süper Alaşım Şok Bobinleri

ECS Super Alloy Chokes: Super Alasim Bobin
ECS Super Alloy Chokes: Super Alasim Bobin
ECS Super Alloy Chokes: Super Alasim Bobin
ECS Super Alloy Chokes: Super Alasim Bobin

Elitegroup Computer Systems (ECS) farklı tasarıma sahip, altın kaplama Süper Alaşım Şok Bobinlerini tanıttı. Günümüzde endüstri standartı olarak kullanılan demir ya da ferit manyetik çekirdekli şok bobinlerine alternatif olarak ECS hem Süper Alaşım çekirdekleriyle performans ve kararlılığı yükselten, hem de altın kaplamalarıyla paslanmayı engelleyen yeni şok bobinleri tasarladı. Bu yeni Süper Alaşım bobinler şu an için H77 ve Z77 yonga setine sahip 3 anakartta, X77H2-A3, Z77H2-AX, ve Z77H2-A2X modellerinde kullanılmakta.

Nedeni belli olmayan kilitlenmeler, düşük kararlılık veya kötü performansla karşı karşıya kalan PC kullanıcıları için gelen yenilik ECS’ye özgü. Çok önemli ama genellikle göz ardı edilen bu anakart yapıtaşına getirilen yenilik, kullanıcıların genelde düşük kaliteli devre elemanlarından kaynaklanan kararsızlık ve sorunlarla boğuşmadan sistemlerinin tüm gücünden yararlanabilmelerini sağlıyor.

Şok bobinleri, sorun yaratabilen yüksek frekansları filtreleyerek işlemciye ve diğer yüksek hassasiyetli birimlere sağlanan gücü daha temiz hale getirir. Güç aktarımında yaşanabilen en ufak dalgalanma bile nedeni bilinmeyen kilitlenmelere, açılmayan sistemlere ve donanım arızalarına neden olabildiğinden şok bobinlerinin kalitesi PC performansı için hayati değerdedir. Düşük kaliteli bobinler kararsız sistemlere ve parça ömrünün düşmesine yol açtıkları kadar tükettikleri gereksiz güç nedeniyle elektrik faturalarını da etkilerler.

ECS’nin araştırmaları, standart malzemelerden üretilmiş şok bobinlerinin tam yüklü sistemlerde dengesiz elektrik akımıyla karşılaşınca yanabildiğini ya da sistemi kilitleyebildiğini gösterdi. Yeni kullanılan süper alaşım malzeme sıcak çalışma ortamı ya da overclock gibi zorlu koşullar altında standart malzemelerden %150 daha kararlı.

Süper Alaşım dediğimiz malzemeye bu büyük kararlılığı sağlayan şey, diğer malzemelerden en az %25 daha geniş olan çalışma sıcaklığı aralığı. Dolayısıyla en aşırı overclock uygulamalarında ya da bilgisayarını zorlayan sıkı kullanıcılar karşısında bile ECS’nin Süper Alaşım Şok Bobinleri işlemci ve kritik birimlere güç akışını en kararlı düzeyde tutabiliyor. Yüksek sıcaklıklara daha iyi karşı koyma yeteneği ECS Süper Alaşım Şok Bobinleri’nin ömrünün uzun olmasını sağlıyor, üstelik bu bobinleri kullanan ECS anakartlarının da ömrünü uzatıyor.

Üstelik, geliştilen bu Süper Alaşım enerji tüketimi açısından da daha verimli, elektromağnetik yayınım açısından daha avantajlı. Bu da tabii ki daha güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı anlamına geliyor.

Bu bobinleri kullanan X77H2-A3, Z77H2-AX ve Z77H2-A2X anakartları en düşük elektromagnetik yayınım (EMI) değerlerini, en uzun kullanım ömrünü ve pazardaki benzer anakartlara göre %150 daha büyük kararlılık sağlamayı vadediyorlar. Tüm bu avantajlar uygulamada daha akıcı, daha keyifli bir bilgisayar deneyimi sağlamaya yönelik.

ECS’nin ürün portföyünde burada bahsedilen 3 model dışında daha bir çok H77 ve Z77 yonga setli anakart modeli var. H77H2-M, H77H2-M3, H77H2-M4, and Z77H2-A2X Deluxe ve Z77H2-A3 öne çıkan modellerden bazıları.