Anasayfa Haber Windows Phone Savaşı Şiddetleniyor!

Windows Phone Savaşı Şiddetleniyor!

Apple iOS ve Android telefonların neredeyse tamamen hakim olduğu akıllı telefon pazarında, Microsoft’un belirgin bir strateji değişikliğine gittiğini gösteren yeni hareketler var. Windows Phone işletim sisteminin daha fazla pazar payı edinebilmesi için, Microsoft tarafından cesaretlendirilen firmalar, öncelikle ABD pazarında arka arkaya ciddi fiyat kesintilerine gitmeye başladılar.

Önce Nokia ve ABD’nin en büyük telekom firmalarından AT&T’nin yaptığı ciddi fiyat indirimleri ortaya çıktı. Şimdi de Samsung, yine AT&T ile birlikte kullanıcılara çok ciddi bir fırsat sunmaya hazırlanıyor. Samsung’un yeni Windows Phone 7,5 işletim sistemli Focus 2 modeli, yakında ABD tüketicisine AT&T kontratlı olarak 49,99 dolar fiyattan sunulacak.

Bu fiyat Nokia’nın Lumia 900 telefonundan da ucuza geliyor. Focus 2’de de LTE desteği mevcut. Ayrıca Microsoft’un sıkı donanım kontrol politikası yüzünden, Windows 7,5 çalıştıran telefonlar arasında çok ciddi bir teknolojik fark bulunması da mümkün değil. Böylece AT&T’nin tüketiciye sunduğu Windows Phone cihaz seçeneği artmış oluyor, üstelik hayli ilginç fiyatlarla!

Peki bu durum ülkemize ne zaman yansır? Doğrusu pek büyük bir beklenti içinde değiliz. Türkiye, Microsoft için asla öncelikli bir pazar olmadı ve bu yüzden de herhangi bir Türk telekom firmasının yakın bir zamanda benzer bir kampanya yapmasını beklemek saflık olur. Ama öte yandan, mesela Turkcell böyle bir adım atsa, herhalde pazarı ciddi biçimde sarsardı, diye düşünmekten de kendimizi alamıyoruz.