Anasayfa Makale İncelemeler ASUS VG278H 3D LCD Monitör İncelemesi

ASUS VG278H 3D LCD Monitör İncelemesi

 

ASUS VG278H 3D LCD Monitör inceleme için Technopat’ta konuğumuz oldu. İşte 27 inçlik dev 3D monitörün özellikleri ve Technopat notu…

[tab name=’ASUS VG278H 3D LCD Monitör’]

ASUS VG278H 3D LCD Monitör inceleme için Technopat’ta konuğumuz oldu. İşte 27 inçlik dev 3D monitörün özellikleri ve Technopat notu…

ASUS VG278H 3D LCD Monitör inceleme için Technopat’ta konuğumuz oldu. 27 inçlik bu monitör oldukça büyük bir kutu içerisinde geliyor. Sağlam taşınabilmesi için köpük içerisine sıkıca oturtulmuş durumda. Kablolar, sürücü diskleri, kullanıcı kılavuzları da köpük içerisindeki haznelere güzelce oturtulmuş.

Kutusundan çıkartıp yan bir şekilde masa üzerine koyduğumuz monitörün standını kolayca monte ettik. Bu montajı tek başınıza yapabilirsiniz ama tavsiyemiz bir arkadaşınızın monitörü tutması, sizin de standı oturtup alttaki iki vidayı sıkmanız. Vidalar zaten kolay montaj için açılabilir klipslere sahipler, tornavida olmadan eliniz ile birkaç saniyede çevirip sıkıca oturtabiliyorsunuz.

Kutu içerisinden çıkan güç kablosunu monitörün arka sağ tarafındaki yuvaya, görüntü ve ses bağlantılarını da arka sol tarafındaki yuvalara takıyoruz. Arka tarafında HDMI, DVI, VGA, 3.5 mm iki adet ses bağlantısı yer alıyor. 3.5 mm jacklerden birisi kulaklık, diğeri de kasadan gelen ses için mevcut. Elbette HDMI üzerinden bağlantı kurduğunuzda hem görüntü, hem ses bağlantısı sağlanıyor, ancak kulaklık için bulunan portu kullanabilirsiniz. Monitörün kendi üzerinde de 2 adet 3Watt (RMS) hoparlör bulunuyor. Temel olarak yeterli hoparlörler ancak böyle üst düzey bir monitörünüz varsa buna yakışır bir ses sistemine bağlamanız multimedya tecrübesinin kalitesi açısından gerekli.

ASUS VG278H 3D LCD Monitörün çok şık bir görünümü var, masaüstünde heybetli duruyor. Gözümüze ilk çarpan standının yukarı doğru oldukça uzayabilmesi oldu. Arka kısımdaki sabitleyici pimi çekip yükseltebiliyor ve alçaltabiliyorsunuz. Pim takılıyken yükseklik sabitleniyor, sonra sağa sola, yukarı aşağı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Bu açıdan son derece esnek ve başarılı bir tasarıma sahip. Arka taraftaki yükseklik ayarı ve yukarı aşağı oynatma kısmı da oldukça sağlam duruyor. Bu sayede VG278H, daha en başından ergonomi konusunda çok büyük bir artı puan almayı başarıyor.

[/tab]

[tab name=’Stereoskopik 3D’]

Dikkatimizi çeken ikinci özellik 3D için gereken 3D alıcı modülünün ayrı bir kutu değil, monitörün tepesinde bulunması oluyor. Bu sayede VG278H çok daha kompakt ve ileri teknoloji bir görünüme kavuşuyor. Yukarı aşağı ayarlanabilen 3D alıcı gözlüklerle monitörün bağlantı kurmasını sağlıyor. Stereoskopik 3D ile gelen 3D alıcı teknolojisinde eski nesil televizyon ve ekranlarda harici bir kutu takmak gerekiyordu. Bu da hem kablo açısından, hem de estetik açıdan hoş değildi, bu durumun ortadan kalkmış olması sevindirici.

ASUS VG278H monitörün kutu üzerinden de görülen en önemli özellikleri yüksek çözünürlüklü, parlak, zengin renklere sahip ve Stereoskopik 3D destekli bir ürün olması. NVIDIA 3D Vision 2 ile titremesiz 3D görüntü sağlayan VG278H sayesinde hem Blu-Ray filmlerde, hem de oyunlarda farklı bir tecrübe edinmek mümkün.

İlk çıkan 3D oyunlardan ve filmlerden bu yana büyük yol katedilmiş durumda. Herkese değil, meraklılarına hitap eden 3D desteği VG278H modeli ile daha önceki 3D teknolojilerine oranla iki kat daha parlak görüntü sunma yeteneğine sahip. Beraberinde gelen NVIDIA 3D VISION gözlükler 2. nesil modeller. Bu gözlükler iriler ama hafif ve rahatlar, burun kısmında değiştirilebilen plastik destekten 3 tanesi de kutuda geliyor.

Normalde lens tercih etmeyen ve gözlük takan biri olarak gözlüğümüz üzerine rahatça takabildim ve uzun süre ekrana bakarken rahatsız da olmadım. Yeni nesil gözlükler eski modellere göre yüzde 20 daha geniş görüş sunuyor ve vizörü etraftan gelen ışığı azaltarak ekrana konsantre olmayı sağlıyor. Üzerindeki micro USB yuvasından hızla şarj edilebiliyor ve saatlerce dayanıyor, resmi bilgilere göre gözlüklerin şarjı 60 saat gidiyor, biz saatlerce izlediğimiz halde bittiğini görmedik. Zaten 3D gözlükleri günün 24 saati rahat kullanmak mümkün değil, o yüzden şarj gerçekten pratik bir sorun değil. Active Shutter denen bu teknolojiyi, ucuz pasif 3D teknolojilerine her zaman tercih ediyoruz. Pasif 3D’nin görüntüsü bunun yanında çamur gibi kalıyor denebilir.

[/tab]

[tab name=’Detaylar’]

İnsanlar artık bilgisayar parçası alırken güç tüketimine de dikkat ediyorlar. Verilen para bir defa gibi görünse de bir yıl zarfında elektrik faturanıza yansıyan tutar aslında çok önemli bir yer tutuyor. NVIDIA 3D LightBoost Teknolojisi sayesinde 3D görüntülemede iki kat parlaklık artışı sağlanmasına karşın elektrik tüketiminde bir artış söz konusu değil. 65 Watt civarında elektrik tüketimine sahip olan monitör, eğlencede abartmadan yaktığı elektriğin parasını çıkartıyor.

Yenileme oranına bakarsak, 120Hz sunan VG278H, 2 milisaniye gecikme süresi ile ekranda hiç iz kalmadan, berrak bir görüntü sunuyor.

ASUS VG278H 3D LCD Monitör’de Ön Plana Çıkan Teknolojiler:

Splendid Video Intelligence Teknolojisi

Splendid Video Intelligence Teknolojisi, kullanıcının o anda yaptığı işlemin doğasını otomatik olarak analiz ederek ekranı en uygun renk ve görüntüyü sağlayacak şekilde ayarlayan bir renk motoru üzerine inşa edilmiştir. Tek tuş ile altı farklı video modu (Manzara, Sinema, Oyun, Gece Görüşü, sRGB ve Standart) seçilebilir.

Ergonomik Tasarım

3D oyun oynarken ve film izlerken monitörünüzü ihtiyacınıza uygun olarak ayarlayabilmeniz için VG278H döndürme, geriye yatırma ve yükseklik ayarı için özel olarak tasarlanmış.

Açısı Ayarlanabilir Dahili 3D Alıcı

Açısı ayarlanabilir 3D alıcı ile her koşulda ideal 3D; en üst düzeyde 3D algılama için OSD menüden basitçe üç adet kızılötesi sinyal kapsama alanı arasında geçiş yapın ve açısı ayarlanabilir 3D alıcıyı shutter gözlükleri hedefler.

Bağlantılar

HDMI 1.4 çıkışı ile Blu-ray disk oynatıcılardan veya oyun konsollarından stereoskopik 3D görüntü alın. HDMI 1.4, dual-link DVI-D ve D-sub ile VG278H, bütün ortam cihazlarına yüksek uyumluluk sunmaktadır.

3D Teknolojisine Genel Bakış

3D Teknolojisine Technopat olarak hiç bir zaman sıcak bakmamamızın en önemli sebebi yüksek 3D televizyon ve monitör fiyatları olmuştur. Ayrıca başında uzun saatler geçirince insanın dengesini şaşırtması gibi bazı sağlık problemleri de söz konusu; işte bu sebeplerden hemen elinizde ne varsa bırakıp 3D ekranlara saldırmanızı hiç bir zaman tavsiye etmedik. 3D teknolojisi de tahmin ettiğimiz gibi son yıllara damgasını vurmuş değil. Fakat 3D bir kenara itilmiş de değil, özellikle NVIDIA’nın bu konudaki çabaları, firmaya AMD üzerinde ciddi bir 3D avantajı sağladı. ASUS’un NVIDIA destekli 3D monitörü de bütün bu en son teknolojik avantajları bünyesinde topluyor.

NVIDIA 3D VISION Destekli Oyunlar Listesi

Tam Uyumlu Oyunlar:

  1. Aion
  2. Batman: Arkham Asylum
  3. Batman: Arkham City
  4. Battlefield 3
  5. Battlefield: Bad Company 2
  6. Battlefield: Bad Company Vietnam
  7.  Biohazard 5
  8.  Call of Duty: Black Ops
  9. Civilization V
  10. Dead Rising 2
  11. Deep Black
  12. Deep Black: Reloaded
  13. Duke Nukem Forever
  14. Hard Reset
  15. Just Cause 2
  16. L.A. Noire
  17. Mafia II
  18.  Medal of Honor (2010) Multi-Player
  19. Metro 2033: The Last Refuge
  20. NVIDIA Demo: Aliens Vs. Triangles
  21. NVIDIA Demo: Endless City
  22. NVIDIA Demo: Stone Giant
  23. NVIDIA Demo: SuperSonic Sled
  24. Oil Rush
  25. Resident Evil 5
  26. Rusty Hearts
  27. Super Street Fighter IV: Arcade Edition
  28.  Tom Clancy’s H.A.W.X. 2
  29. Trine
  30. Trine 2
  31. Unigine Heaven Benchmark (3.0)
  32. Witcher 2: Assassins of Kings, The
  33. World of Warcraft: Cataclysm

[/tab]

[tab name=’Sonuç’]

LED arka aydınlatmalı ASUS VG278H 3D LCD Monitör Kimin için?

ASUS’un bu monitörde kullandığı 3D teknolojiler ve monitörün kendi özellikleri son derece gelişmiş ve etkileyici. Her oyuncu 3D’yi sevmez ve aramaz ama sıradışı bir oyun deneyimi arzu edenler için VG278H’in ve NVIDIA ekran kartlarının sunduğu deneyim son derece başarılı. Her şeyden önce firmalar ilginç bir şekilde hangi oyunlarda 3D başarılı, hangi oyunlarda başarısız sıralıyorlar. Bu konuda dürüst davranmaları, 3D’yi eskiden yaptıkları kadar şişirmeden sunmaları ve üzerine yaptıkları yatırımlar, iyileştirmeler oldukça hoşumuza gitti.

Genel kitleye göre az sayıda kişiye hitap etmesine karşın, pasif değil, gerçek ve aktif bir 3D oyun ve film izleme tecrübesine büyük katkıda bulunan ASUS VG278H monitörü, 3D ile ilgilenen ileri düzeyde oyuncular ve hevesliler için gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz.

Ürünün 3D teknolojisi mevcut en iyi donanım ve yazılımı bünyesinde topluyor. 27 inç Full HD monitör etkileyici genişlikte ve çözünürlükte bir çalışma, oyun ve multimedya eğlence alanı sunuyor. Renk derinliği, kontrast, yenileme hızı gibi teknik özellikleriyle hem 3D’de hem de normal günlük kullanımda son derece kaliteli ve göz dostu bir ürün.

En büyük eksisi yüksek çözünürlüğüne karşın piksel aralıklarının geniş olması; monitöre dikkatle baktığınız zaman bunu farkedebiliyorsunuz. Pixel Aralığı: 0.311mm bu seviyede bir ürün için bizce çok daha düşük olmalıydı. Öte yandan 27 inç boyutuyla ve ayarlanabilir standıyla ürünün genel kullanımına baktığımızda, monitörün karşısında oturduğumuz ya da uzandığımız mesafe genellikle 22 inçten daha uzaktan rahat bir izleme imkanı sağladığını ve piksel aralığının bu şekilde rahatsız edici olmadığını görüyoruz. Bu eksi sadece monitöre çok yakın oturacaksanız göz önüne almanız gereken bir durum oluşturuyor.

İkinci eksisi fiyatı oluyor, piyasada ASUS VG278H 3D LCD Monitörü 1000 dolar civarı fiyatlara bulabiliyorsunuz. 27 inç 1920×1080 Full HD 3D bir monitör olarak pek çok son tüketicinin erişemeyeceği bir fiyat bu. İşte bu yüzden geniş ekran isteyen, 3D oyun ve filme ilgi duyan, ergonomiye de önem veren tüketicilere hitap ediyor.

Artılarını da tekrar vurgularsak: Yüksek çözünürlüklü geniş ekran, görüntü kalitesi, 3D performansı, tasarım ve ergonomi ürünü çok çekici kılıyor. Technopat olarak ofiste bütün bu özellikler arasında en çok standın sunduğu ergonomiyi beğendik, ofis ortamında ürünü test etmekten ve kullanmaktan keyif aldık.

Sonuç olarak ASUS VG278H 3D LCD Monitör inceleme sonucunda bizden 5 üzerinden 4 puan aldı. Sahip olduğu 3D teknolojisinde Türkiye’de tek ürün olarak ön plana çıktığı için de Technopat İleri Teknoloji Ödülünü kazandı.

[starratingmulti id=”2″]

[/tab]

[tab name=’NVIDIA 3D VISION vs AMD HD3D’]

NVIDIA 3D VISION Desteği:

Masaüstünde GeForce GTX 500, 400, 200, dizüstünde ise 500, 400, 300, 200 serileri Nvidia 3D Vision desteğine sahip olarak geliyor. HDMI veya DVI üzerinden bağlantı kurup, gerekli sürücüleri kurduktan sonra uygun oyunlarda, filmlerde ve görsellerde Stereoscopic 3D otomatik olarak aktive oluyor. Gerekli olan sürücüler diskte geliyor, daha güncel sürümler de NVIDIA üzerinden indirilerek güncellenebiliyor. En iyi 3D tecrübesi için en güncel sürücüler gerekiyor.

AMD HD3D Desteği:

AMD Radeon HD 5000 ve HD 6000 serileri stereo 3D (S3D) özelliği HDMI 1.4a bağlantısı üzerinden destekliyor. AMD Radeon HD 6800 ve HD 6900 serisi ekran kartları S3D’yi DisplayPort 1.2 üzerinden destekliyor. Stereo 3D, AMD FirePro profesyonel ekran kartları ile destekleniyor. AMD’nin en son Catalyst sürücülerinin kurulumu gerekiyor.

ASUS VG278H 3D LCD Monitör NVIDIA 3D VISION teknolojisini kullanıyor, 3D özelliklerinden yararlanabilmeniz için NVIDIA’nın 3D destekli ekran kartlarından birisini kullanıyor olmanız gerekiyor.

 

[/tab]

[tab name=’Teknik Özellikler’]

ASUS VG278H 3D LCD Monitör Teknik Özellikler

Ekran Panel Boyutu: Geniş Ekran 27.0″(68.6cm) 16:9
Gerçek Çözünürlük : 1920×1080
Full HD 1080P : Var
Pixel Aralığı: 0.311mm
Parlaklık(Max) : 300 cd/㎡
ASUS Smart Kontrast Oranı (ASCR) : 50000000:1
Görüş Açısı (CR≧10) : 170°(H)/160°(V)
Gecikme süresi : 2ms (Griden griye)
Görülebilen Renkler : 16.7M
Video Özellikleri Trace Free Technology
SPLENDID Video Intelligence Technology
SPLENDID Video Önceden Ayarlı Modlar : 6 Mod (sRGB/MAnzara/Tiyatro/Standard/Gece/Oyun)
Doku tonu (Skin-Tone) Seçimi: 3 Mod
Renk Sıcaklığı : 4 Mod
HDCP Desteği
Ses Özellikleri Stereo Hoparlörler: 3W x 2 Stereo RMS
Hızlı Tuşlar SPLENDID Video Ön Ayarlı Mod Seçimleri
Otomatik Ayarlama
Aydınlık Ayarı
Kontrast Ayarı
Giriş Seçimi
I/O Portları Sinyal Girişi : HDMI , D-Sub, Dual-link DVI-D (NVIDIA 3D Vision Desteği)
PC Ses Girişi: 3.5mm Mini-Jack
AV Ses Girişi: HDMI 1.4
Ses Çıkışı: HDMI 1.4
Kulaklık jackı : 3.5mm Mini-Jack
Sinyal Frekansı Analog Sinyal Frekansı : 24~140 KHz(H)/ 50~122 Hz(V)
Dijital Sinyal Frekansı : 24~83 KHz(H)/ 50~85 Hz(V)
Güç Tüketimi Açık< 65W
Güç Tasarrufu Modu< 1W
Kapalı< 1W
Tasarım Kasa Rengi : Siyah
Yukarı Aşağı Oynama Payı: +15°~-5°
Sağa Sola Çevirme: Var
Yükseklik Ayarı : Var
VESA Duvara Monte : 100x100mm
Güvenlik Kensington Kilidi
Boyutlar Monitör Boyutları(GxYxD): 643x460x220mm
Box Dimension(GxYxD): 732x560x176mm
Ağırlık Net Ağırlık: 8 kg
Brüt Ağırlık: 10 kg
Kutu içeriği Dual-link DVI kablosu
VGA kablosu
Ses kablosu
Güç kablosuKullanıcı kılavuzu
Garanti kartı
Nvidia 3D Vision Kiti
Sertifikalar Energy Star®, ErP, UL/cUL, CB, CE, FCC, CCC, BSMI, Gost-R, C-Tick, VCCI, J-MOSS, PSB, RoHS, WEEE, Windows 7 WHQL

[/tab]

[tab name=’VG278H Galeri’]

ASUS VG278H 3D LCD Monitör Galeri

[imagebrowser id=70]

[/tab]

[end_tabset]