Anasayfa Haber Twitter’da 50.000 Hacklenme

Twitter’da 50.000 Hacklenme

İnternette dolaşan bir habere göre 50.000 twitter hesabı hacklendi.

Airdemon.net sitesi, geçtiğimiz perşembe günü adsız kişiler tarafından 50.000 Twitter üyeliğinin hacklendiğini açıkladı. Üstüne üstlük 5 sayfa içerisinde hacklenen kişilerin kullanıcı adları ve şifrelerini listeledi. Oayı hacktivist grup Anonymous’un yaptığı söylensede, gerekli hacker merciilerinden açıklama gelmedi.

Ancak Twitter yetkilileri bu olayın kendi prestijlerini sarsmak için yapılan düzmece bir haber olduğunu söylediler. Kullanıcıların isimlerinin çalınmadığını sadece bilinmeyen kişiler tarafından açılan üyeliklerle içeriğinde gerçeklik payı bulunmayan, komik olduğu zannedilen bilgiler yerleştirilmiştir açıklamasında bulundu. Pastebin, kullanılarak hazırlanan liste, internette kamuoyuna sunulmuş durumda. İçerisinde bir çok ünlünün de bulunduğu da iddialar arasında.

İki taraf var ve birbirlerini yalanmak amacıyla ya da yenmek amacıyla sürekli haberler çıkartmaktalar. Bizim görevimiz olaya objektif olarak yaklaşmak. Ancak olası bir hack durumunda 50.000 üyeliğin bir anda 3. şahıs kişilerce ele geçirilmesi, onların başarısından çok kullandığınız sitenin güvenlik önlemlerinin yetersiz kalmasıdır. Tüm hayatınızı yazdığınız sosyal paylaşım sitelerinin güvenliğinin yeterli olmadığını görmek kullanıcılar rahatsız edebilir bu da kullanıcı(müşteri) kaybı olacaktır. Hiç bir firma bunun olmasını istemez sanıyorum. Nedense bu tarz durumlarda distopik bir teknoloji dünyası aklıma geliyor.

Eğer sizinde üyeliğinizin belirsiz kişiler tarafından ele geçirildiğini düşünüyorsanız, liste 1, liste 2, liste 3, liste 4, liste 5. Amacımız başkalarının üyeliklerini açığa çıkartmaktansa liste içerisinde bulunup bulunmadıklarını göstermek. Eğer tanıdığınız bir kullanıcı adı ya da kendinize ait üyeliği görüyorsanız, en kısa sürede Twitter’ın yardım merkezi üzerinden şifre yenileme ve durumu rapor etme bölümüne ulaşınız.