Anasayfa Haber Brammo’dan Yeni Elektrikliler!

Brammo’dan Yeni Elektrikliler!

Elektrikli araçlar pazarında seçenekler yavaş yavaş artmaya devam ediyor. Henüz dünya pazarlarında içten yanmalı motorları tehdit etmekten çok uzak olsalar da, elektrik gücüyle işleyen modeller hemen her segmentte karşımıza çıkmaya devam ediyor. Honda, Toyota, GM gibi bilindik markalar ürün portföylerine her geçen gün yeni elektrikli modeller ekliyorlar.

Ancak bir de sırf elektrikli araç geliştirmek ve üretmek amacıyla kurulan yeni nesil şirketler var. Mesela Tesla, bu markalardan en bilindik olanı Tesla, hatta ülkemizde ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun da yakın zamana kadar bir Tesla’sı vardı. Öte yandan Brammo tıpkı Tesla gibi sırf elektrikli araç üreten bir marka, ancak faaliyet alanı motorsikletler.

Brammo’nun bir süredir piyasaya sürmeye hazırlandığı, ancak çeşitli teknik sebeplerden arka arkaya ertelediği yeni nesil elektrikli motorsiklet Empulse, en sonunda geçtiğimiz gün basına tanıtıldı. Bu yeni model elektrikli motorsiklet tasarımına pek çok yenilik getirmeyi amaçlıyor.

Çoğu alışılmış elektrikli motorsikletin aksine, Brammo Empulse altı vitesli bir vites kutusuna sahip, bu da hem hızlanmayı, hem de son sürati olumlu olarak etkileyen bir özellik. Yaklaşık 160 kilometrenin üzerinde bir son sürata sahip olan araç, standart 220 voltluk güçle ortalama 3,5 saat içinde tam şarja ulaşabiliyor. Araç bir şarjla şehir içinde yaklaşık 200 kilometre, otoyol kullanımında ise 120 kilometre civarında menzile sahip olacak.

Tasarım olarak önceki modellerden daha klasik bir görünüme sahip olan Empulse, iki farklı model seçeneği ve fiyat etiketiyle yaz ortasından itibaren satışa sunulacak. Standart Empulse plastik gövde parçalarına sahip olacak ve 14,000 dolar etiketle sunulacak. Empulse R ise plastik yerine karbon fiber gövde parçalarına sahip olacak, fiyatı ise 16,995 dolar olacak. Bu fiyatlar ilk bakışta hayli yüksek gibi görünse de, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede elektrikli araçlara uygulanan devlet sübvansiyonu sayesinde, son tüketiciye olan maliyetin daha da düşmesi söz konusu.