Anasayfa Oyun Mount & Blade: Warband – Napoleonic Wars DLC Yarışması Sonuçlandı!

Mount & Blade: Warband – Napoleonic Wars DLC Yarışması Sonuçlandı!

Playstore‘un katkılarıyla 10/05/2012 – 17:00 itibari ile başlattığımız Napoleonic Wars DLC yarışması bugün saat 15:00 itibari ile sonuçlandı. Konsepte uygun olması dolayısıyla Waterloo Muharebesi’ne 2 yanlış bilgi eklemiştik ve bu 2 yanlış bilgiyi düzeltip bize doğru şekilde mail atan ilk kişi yarışmamızın birincisi olacaktı.

Yarışmamıza katılıp Waterloo Muharebesi adlı metinde 2 yanlışı bulup, doğru şekilde gönderen ilk yarışmacımız Can Demir adlı okurumuz oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. İlgili DLC kodunu ve aktivasyonu nasıl yapacağını anlatan bir mail kendisine gün içerisinde göndereceğiz.

Yarışmamızda Waterloo Muharebesi’ni sorduğumuzu yukarıda belirtmiştik. Şimdi metnimizi aşağıya tekrar yazıyoruz ve onun altına da yanlış bilgileri ve doğru bilgileri ekliyoruz. Bakalım nerede hata yapmışsınız…

Waterloo Muharebesi

Muharebe, 18 Haziran 1815 tarihinde Waterloo kasabasının 2 km uzağında gerçekleşti. Waterloo Muharebesi adını alan Napolyon’un son savaşında İngiliz ve Prusya ittifağının hazırladığı büyük ordunun karşısında Napolyon’un savaştan yorulmuş askerleri vardı ki, bu Napolyon için zaten büyük bir dezavantajdı. Muharebe öncesinde Fransa’nın aldığı yenilgiler neticesinde ordunun morali düşmüştü. Napolyon yine de son bir kazanma umuduyla, Fransa’nın kuzeydoğusuna büyük bir şiddetle saldırmayı düşünen ittifak güçlerine karşı sağlam bir direniş göstermişti. Bu savaşta kilit rol oynayan müttefik İngilizler’in mareşali Dük Wellington ve Prusya ordularını komuta eden Gebhard von Blücher, Napolyon’un bu direnişini kırabileceklerini düşünüyorlardı. Çünkü, ellerindeki güç, Napolyon’unkinden üstündü. Henüz İngilizler’le çarpışan Napolyon, piyade birliklerinin yanlış yönlendirilmesinden dolayı, büyük bir kaybın eşiğine geldi. Bu yanlış adım, İngilizler’in savaşı kazanma olasılığını büyük ölçüde arttırmıştı. Bu sırada, savaşın göbeğine zamanlı bir şekilde yetişen Prusya orduları, Napolyon’un en son bir kazanma umudu kaldıysa da bunu yitirmesine sebebiyet vermiştir ve tüm ordusu imha edilmiştir. Fransa’yı bir süreliğine de olsa yücelten, ama daha sonra bir bozgunla sonuçlanan savaşın ardından Napolyon’un Bermuda’ya sürgün edilmesiyle imparatorun haşmeti ve şanı her ne kadar ayaklar altına alınsa da, ona saygı bazı kesimler tarafından kesilmemişti. Bunun ardından yapılan Pax Britannica, Avrupa’daki barış ortamının sağlanmasına vesile olmuştur. Savaşın sonucu kesin bir Koalisyon zaferidir.

1. Yanlış:

“””Henüz İngilizler’le çarpışan Napolyon, piyade birliklerinin yanlış yönlendirilmesinden dolayı, büyük bir kaybın eşiğine geldi.”””

1. Doğru:

“””Henüz İngilizler’le çarpışan Napolyon, süvari birliklerinin yanlış yönlendirilmesinden dolayı, büyük bir kaybın eşiğine geldi.””””

Waterloo’da Napolyon’u yenilgiye uğratan ilk unsur süvarilerin yanlış manevralarıydı.

2. Yanlış:

“””Fransa’yı bir süreliğine de olsa yücelten, ama daha sonra bir bozgunla sonuçlanan savaşın ardından Napolyon’un Bermuda’ya sürgün edilmesiyle imparatorun haşmeti ve şanı her ne kadar ayaklar altına alınsa da, ona saygı bazı kesimler tarafından kesilmemişti.”””

2. Doğru:

“””Fransa’yı bir süreliğine de olsa yücelten, ama daha sonra bir bozgunla sonuçlanan savaşın ardından Napolyon’un St. Helena’ya sürgün edilmesiyle imparatorun haşmeti ve şanı her ne kadar ayaklar altına alınsa da, ona saygı bazı kesimler tarafından kesilmemişti.”””

Napolyon, Waterloo Muharebesi’nden sonra Bermuda’ya değil, St. Helena‘ya sürgün edilmiştir. Napolyon, Leipzig Savaşı‘nda yenilgiye uğrayan Napolyon, 1814‘te ittifak güçlerinin Paris’e dayanması sonucunda tahtı bıraktı ve Elba‘ya sürgün edildi. Buradan kaçan Napolyon 1815‘te Belçika’ya saldırmak istedi, ama Waterloo‘da büyük bir bozguna uğradı. Burada tekrar teslim oldu ve İngilizler bu büyük imparatoru St. Helena‘ya sürgün etti.

Kısacası, doğru cevap St. Helena olacaktı.