Anasayfa Haber Kinect Otizmi Erkenden Teşhis Ediyor!

Kinect Otizmi Erkenden Teşhis Ediyor!

Microsoft’un ileri teknoloji ürünü sadece oyun oynatmayacak kadar yetenekli. İşte yeni keşfedilen Kinect özelliği…

Microsoft Kinect, eğer cidden dans oyunlarını sevmiyorsanız, oyun oynatma konusunda en iyisi olmayabilir ancak ileri teknoloji bir ürün olarak pek çok alanda kullanılabiliyor. Her ne kadar bu kullanımlar illegal olsa da insanlığa yarar getirecek uygulamalarda Microsoft’un teşviki bile gözlenebiliyor.

Microsoft’un destek sağladığı en önemi kullanımlardan biri de otizm tespiti oldu. Minnesota Üniversitesi Çocuk Gelişimi Fakültesi, Kinect’i kullanarak otizmi erkenden tespit konusunda büyük bir adım attı. 5 Kinect sensörünün kullanıldığı, 3 ile 5 yaş arasındaki bir grup çocuğa yapılan testte bazı çocukların hareketlerinin otizm belirtisi taşıdığı Kinect tarafından fark edildi.

Çocukların giydiği kıyafetlerin renklerine göre çocukları tanıyan ve hareketleri analiz eden Kinect; hiperaktiflik ve otizm belirtilerini, veri tabanındaki algoritmalarla eşleştirerek tespit etti.

Araştırmacı Guillermo Sapiro, şu anda bu uygulamanın tıp alanında kullanımının yaygınlaşmasının pek mümkün olmadığını ancak  amaçlarının bu sistemi dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti. Hatta bu sistemin bir öğretmen gibi işleyeceğini ve çocukların oyun oynamasını analiz ederek velilere rapor vereceğini açıkladı.