Anasayfa Haber ASUS’tan Çift GPU’lu Canavar Ekran Kartı: NVIDIA GTX 690

ASUS’tan Çift GPU’lu Canavar Ekran Kartı: NVIDIA GTX 690

ASUS NVIDIA Geforce GTX 690 Ekran Kartı
ASUS NVIDIA Geforce GTX 690 Ekran Kartı
ASUS NVIDIA Geforce GTX 690 Ekran Kartı
ASUS NVIDIA Geforce GTX 690 Ekran Kartı

NVIDIA’nın en üst düzey ekran kartı modeli olan GeForce GTX 690, ASUS tarafından piyasaya sürüldü. 28nm çift grafik işlemci sayesinde oyunlarda yüksek performans vadeden bu yeni ekran kartı 28 nanometre üretim teknolojisi sayesinde güç tüketimi konusunda da duyarlı.

Uygun güç tüketimi, ASUS GeForce GTX 690 ile dörtlü SLI kurulumlarını da kolaylaştırıyor. ASUS, özel GPU Tweak uygulaması ile oyunculara mümkün olan en iyi overclock deneyimini sunarken buna NVIDIA GPU Boost, gelişmiş anti-aliasing (TXAA/FXAA), Adaptive Vertical Sync, DirectX 11 ve OpenGL 4.2 teknolojileri eşlik ediyor.

28nm Üretim Teknolojisi

İki adet GeForce GTX 680 çekirdeğine ev sahipliği yapan ASUS GeForce GTX 690, devasa 3072 CUDA çekirdeği ile grafik işlemler için sarsıcı bir işlem gücü sağlarken CPU ile birlikte paralel işlem yapma özelliği de sunmakta. 512-bit’lik bellek veri yolu, sisteme 6008MHz hızında çalışan 4GB GDDR5 video belleği bağlarken çekirdek de NVIDIA GPU Boost ile 1019MHz hızında çalışmakta.

ASUS GeForce GTX 690 sahip olduğu devasa güce rağmen sadece 300 Watt’lık güç tüketimine. Verimli 28nm üretim teknolojisiyle oyuncular daha fazla işlem kapasitesi elde ederken hem elektrik faturalarını düşürüyor hem de çevreye duyarlı oyunculuğa katkıda bulunuyor.

GPU Tweak ile ayarlama

ASUS, özel GPU Tweak ekran kartı ince ayar yazılımını bir kez daha kutuya dâhil ediyor. Hız aşırtmaya meyilli olan kullanıcılar doğrudan saat frekanslarını, güç hedeflerini ve fan devrini ayarlayarak performans artışıyla ilgili deneyler gerçekleştirebiliyor. GPU Tweak’in sunduğu dahili koruma sayesinde yapılan tüm değişiklikler güvenli olmasının yanı sıra optimal dayanıklılığı ve kart emniyetini de garanti ediyor. Uygulama aynı zamanda kartın durumunu izlemek için bir masaüstü gösterge aracı ve GTX 690’ı güncel tutmak için sürücü/BIOS güncelleme işlevini de beraberinde getiriyor.

Daha Çok Oyun Performansı

Yazılım mühendisliğindeki son gelişmeleri daha da etkin bir şekilde kullanan ASUS GeForce GTX 690, şimdiye kadar bir kullanıcıya sunulmuş en yüksek grafik gücünü barındırıyor.  İleride çıkabilecek önemli değişiklikleri de güvence altına alan kart, DirectX 11 ve OpenGL 4.2’nin benzeri görülmemiş bir performansla hakkını veriyor. Öte yandan NVIDIA SLI yapılandırması kurmak isteyen kullanıcılar, dörtlü SLI’dan hemen faydalanmak için iki adet ASUS GeForce GTX 690’ı eşleştirip daha büyük çapta işlem yeteneği elde edebiliyor.

Yeni ultra hızlı anti-aliasing teknolojileri, TXAA ve FXAA, oyun geliştiricilerine ve tasarımcılara en üst seviyedeki profesyonel grafik render işleri ile rekabet edebilmeleri için daha pürüzsüz ve görsel olarak daha çekici bir olanak yaratıyor. Daha hızlı ve göz alıcı bir oyun deneyimi sağlayan Vertical Sync ve donanım tabanlı FPS ölçer gibi yeni teknolojiler, oyun esnasında herhangi bir yavaşlama oluşmadan akışın hep en iyi şekilde sürmesini sağlıyor. ASUS GeForce GTX 690, NVIDIA GPU Boost ile gerektiğinde anında otomatik saat hızı ayarlama sağlarken NVIDIA Surround ile aynı anda dört ekrana birden görüntü sağlayabiliyor. Tek PCB’li NVIDIA 3D Vision performansı sayesinde Full HD 3D oyun oynamayı tam anlamıyla mümkün hale getirirken üç boyutlu oyun deneyiminde yeni bir dönüm noktası oluşturuyor.

Özellikler

Model GTX690-4GD5
Grafik motoru NVIDIA® GeForce® GTX 690
Veriyolu Standardı PCI Express® 3.0
OpenGL® OpenGL® 4.2
Video belleği 4096MB GDDR5
GPU boost hızı 1019MHz
GPU standart hızı 915MHz
CUDA çekirdeği 3072
Bellek frekansı 6008 MHz fiili
Bellek veri yolu 512-bit
Maks. DVI çözünürlüğü 2560 x 1600
DVI çıkışı 3 x yerleşik dual-link
HDMI çıkışı 1 x DVI’dan HDMI’a dönüştürücü
HDCP uyumu Evet
DisplayPort 1 x yerleşik mini DisplayPort
Kutuyla birlikte gelen aksesuarlar 1 x güç kablosu
Kutuyla birlikte gelen yazılım ASUS GPU Tweak ve sürücü
Boyutlar 11” x 4.4” x 1.9”