Anasayfa Haber Sıkı Tutunun İnternete Giriyoruz !

Sıkı Tutunun İnternete Giriyoruz !

Buffalo Tech’in hazırladığı yenil nesil Wi-Fi ürünleri ağızları açık bırakıyor.

Ülkemizde yaşanan internet bağlantı sıkıntıları, kota aşımı, yasalarda ki internet ile alakalı bölümlerin yetersiz kalması bizim günlük hayatımızı ne kadar etkilese de, dünya çapında internet süper hızın ötesine geçti bile. Yeni çıkardıkları ürün ile Wi-Fi piyasasını karıştıracak Buffalo Tech şirketi kullanıcıya kablosuz ağ üzerinden 5G hızında internet sunuyor. Elbette bir servis sağlayıcı değiller, yaptıkları cihazlar arası bağlantı standartlarını bir adım öteye taşımak ve bu sayede ofislerde, evlerde kablosuz ağ sıkıntılarının önüne geçmek; hem de tüketicileri yüksek hızlı bağlantılara hazırlamak.

WiFi: 802.11.ac, teorik olarak 1.3Gbps hıza ulaşmakta. Çıkaracakları 2 farklı varyasyon olan Wireless Routers WZR-D1800h ve WiFi Medya Köprüsü(Media Bridge) WLI-H4-D1300, 802-11n ürünlerinden kat be kat hızlı olacak. Hatta bir noktada kablolu bağlantıdan bile daha iyi bir konuma ulaşabilir. Şirketin sözcüsü Jay PechekYarışa biz de dahil oluyoruz. Yaptığımız ufak bir adımda olsa katkımız büyük olacak” açıklaması ile şirketin internet kullanımında bu ürünler ile sınırlı kalmayacağını anlıyoruz.

The AirStation WZR-D1800H Router, çift hat üzerine entegre edilmiş 2.4 GHz 3x3lük bir canavar. 2.4 GHzlik hızı 5G bağlantı karşısında 1.7Mbps indirme gücü tanıyacağı düşünülmekte. AirStation WLI-H4-D1300 Media Bridge, kardeşi gibi çift hat üzerinden 4 adet port ile çalışmakta. İki radyo vericisine sahip cihaz, 802-11ac ve n desteği sağlamakta. Her hat 2.4Ghz gücünde olacaktı bu da izleyebileceğiniz görüntülerin HD kalitesini daha da arttırmakta. Ayrıca fiyatlarının 180$ olacağı planlanıyor.

Buffalo’nun rakibi NetGear’da karşılık vermeye hazırlanıyor. Nisan ayında duyurulan R6300, rakibinin özelliklerini birebir taşımasına karşın, NetGear Genie adı altında bir uygulama da çıkararak iOS ve Android telefonlara da ulaşmayı hedefliyor.

802.11ac tam olarak nedir? Basit bir şekilde anlatılmaya çalışırsak, 160Mhz band genişliği üzerinden 6,93Gbps hıza ulaşan 8 farklı kanal kullanan bir sistem. Bu şu an için kullanılan 802.11n versiyonunun oldukça üstünde bir hız ve ulaşım gücü sağlamakta. 802.11n, şu an için yeterli kabul edilmesine karşılık 2005 yılında yapılan geliştirme süreci 2009 yılında meyvasını vermişti. Teknoloji konusunda nedense oldukça eski kabul edilen bu sistem 2013’e kadar yerini 802.11ac’ye bırakacak.

Eleştirmenler ve bir çok yorumcu bu durumun olağan rekabet yarışından kaynaklandığı görüşündeler. Elimizde bulunan versiyonun oldukça yeterli olması ve 4G’nin oldukça uzak mesafelere yetişebilmesi karşısında 5G teknolojisi daha emekleme aşamasında kalıyor. Ancak teknolojide ki gelişim her zaman için ufak adımlarla başlar ve inanılmayacak hızlara ulaşır.