Anasayfa Haber Sony ve Panasonic’ten Ucuz OLED TV Girişimi

Sony ve Panasonic’ten Ucuz OLED TV Girişimi

İki Japon devi: Sony ve Panasonic, Güney Koreli Samsung ve Çinli LG’ye karşı harekete mi geçiyor? İşte Japon ittifakının ilk detayları…

Güney Koreli Samsung ve Çinli LG’nin büyük ekran televizyon pazarındaki atılımları Japon rakiplerini de sonunda omuz omuza vermeye zorluyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına karşın endüstri içerisinde iki Japon teknoloji devinin, Sony ve Panasonic’in ortak bir televizyon girişimi yapması bekleniyor. Samsung ve LG’nin piyasaya sürdüğü yeni premium geniş ekran OLED televizyonların fiyatlarının 9000 doları bulması bekleniyor. Sony ve Panasonic ortak girişimi bu pahalı OLED ekranlara karşı büyük miktarlarda seri üretime girecek, fiyat rekabetinde bulunabilecek televizyonlar ortaya koymayı hedefleyecek.

Japon ittifakı bu girişimin maliyetlerini paylaştırmayı ve bilgi-tecrübe birikimini bir arada kullanmayı hedefliyor. İkilinin maliyetleri daha da düşürmek için üçüncü bir partneri de ittifaklarına katabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Söylentiler gerçekleşirse önümüzdeki yıllarda televizyon pazarında tekrar büyük bir hareketlenme ve rekabet yaşanacak.