Anasayfa Haber Nvidia Oyunu Buluta Yüklüyor!

Nvidia Oyunu Buluta Yüklüyor!

Aslında bu haberin hem iyi, hem de kötü tarafları var. Bu iş gerçeğe dökülürse, korsan oyun oynamayı unutabilirsiniz! Öte yandan, sık sık yeni oyun bilgisayarı toplamak zorunluluğu ortadan kalkacağından, cebinizde arada bir sevdiğiniz bir oyunu alacak para da fazlasıyla olacaktır.

Neden mi bahsediyorum? Tabii ki Nvidia’nın “GeForce Grid” projesinden! Tabii ki bu proje şimdilik sadece bir projeden ibaret, firmanın hayata geçirmeye pek niyeti yok. Ancak, işi oyun olan firmaların bu türden projeleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağı teknolojiler Nvidia sayesinde artık resmen gerçek!

İşin teknik yanı biraz karmaşık, o yüzden basitçe anlatalım; Nvidia yeni nesil Kepler grafik işlemcilerinde, VGX olarak bilinen bir sanallaştırma teknolojisini kullanıyor. Bunun duyurusunu ve gösterisini geçtiğimiz Salı günü yapılan bir konferansta bizzat CEO Jen-Hsun Huang yaptı.

Peki ne işer yarıyor bu yeni teknoloji? Nvidia grafik yongalarının sunucularda paylaşımlı çalışmasını sağlıyor diyebiliriz. Bu sayede elinizdeki herhangi bir cihazı kullanarak, uzaktaki bir sunucuda çalışan oyunu herhangi bir dosya yüklemeden, kurmadan, çalıştırmadan oynayabiliyorsunuz. Üstelik bu cihazın bir bilgisayar olması da gerekmiyor.

Akıllı tv, tablet, telefon, yani internet bağlantısı ve ekranı olan herhangi bir yeni nesil multimedya cihazı kullanabilirsiniz. Tüm ihtiyacınız olan, birazcık hızlı bir internet bağlantısı. Ne kadar hızlı? HD videoları gerçek zamanlı izlemenize imkan verecek kapasitede herhangi bir bağlantı yeterli.

Tabii henüz böyle bir oyun servisi mevcut değil, ancak pek çok firma uzun zamandır buna hazırlanıyor. Ve şimdi Nvidia’nın gereken grafik işleme teknolojisini sağlaması, önümüzdeki bir kaç sene içinde bunların önünü açacaktır.