Anasayfa Haber Microsoft Çin Pazarına Hızlı Girdi!

Microsoft Çin Pazarına Hızlı Girdi!

Microsoft ve Nokia’nın Windows Phone 7’yi yayma çabaları dünya pazarında dalgalar yaratmaya devam ediyor. Microsoft’un özellikle Çin’de yürüttüğü ciddi reklam kampanyaları ve çalışmalar, firmanın çok kısa bir sürede akıllı telefon pazarında çok ciddi bir yer edinmesine imkan tanıdı.

Microsoft, Çin pazarına Windows Phone 7 ile gireli henüz iki aydan biraz fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, akıllı telefon pazarında % 7 oranında bir pay elde etmeyi başarmış durumda. Apple’ın çok daha uzun zamandır bu pazarda olmasına rağmen alabildiği pay oranı ise % 6 civarında. Android işletim sistemli telefonlar ise yaklaşık % 69’luk payla şimdilik pazarın tek hakimi konumunda.

Çin’deki potansiyel akıllı telefon pazarının yüzmilyonlarla ifade edildiğini düşünürseniz, rekabetin ne kadar ciddi olduğunu ve potansiyel kârın büyüklüğünü de tahmin edebilirsiniz. Ancak Microsoft bu pazarda sırf dev reklam kampanyaları yürütmekle yetinmiyor. Şirketin açıklamalarına göre, ar-ge bölümünde çalışan yaklaşık 2,500 kişilik bir grup tamamen Çin pazarındaki teknik gelişmelere yönlendirilmiş durumdalar. Bu da Microsoft’un Çin’e ne kadar önem verdiğinin bariz bir göstergesi.