Anasayfa Haber Nedir bu Facebook’taki Timelineson?

Nedir bu Facebook’taki Timelineson?

Timelineson Facebook Spam
Timelineson Facebook Spam
Timelineson Facebook Spam
Tehlikeye dikkat! Timelineson Facebook'da Spam Yapıyor

Facebook sayfaları, grupları ve kullanıcı hesapları Facebook tarihinde görülmemiş çapta bir Spam saldırısı altında. Timelineson isimli siteye ve Facebook sayfasına giden bağlantılar, kullanıcıların hesapları üzerinden sayfalara, fotoğraf altı yorumlarına ve akla gelebilecek her yere yağıyor.

Bu konu üzerine o kadar çok şikayet aldık ki sonunda durumu inceleyip bu sitenin ve Facebook sayfasının zararlı yazılım içerip içermediğini, ne yaptığını ve ne olduğunu incelemeye karar verdik. Aslında cevabı basit, Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş çapta bir spam kampanyası bu… Kullanıcılar bilgileri dışında hesaplarından yapılan yorumlarla spam ağının bir parçası oluyor.

www.timelineson.com adresindeki siteye girmemenizi http://tr-tr.facebook.com/timelineson Facebook hesabının sayfasına uğramamanızı kuvvetle vurguluyoruz. Site ve adres güvenlik taramalarında zararlı yazılım içeriyor görünmüyor. Bununla birlikte Timelineson size bir Chrome eklentisi kurduruyor ve bu eklenti bütün internet siteleri üzerindeki verilerinize erişme hakkını istiyor. Bu eklentiyi kurarsanız Facebook hesabınız, bilgileriniz tehlike altında olacaktır. Siz de farkına varmadan spam ağının bir parçası haline gelebilirsiniz.

Timelineson Güvenlik Taraması Spam
Timelineson Güvenlik Taraması Spam

Site üzerindeki taramalar sitenin henüz karalisteye alınmadığını ve zararlı yazılım bulunamadığını belirtse de büyük miktarda spam bağlantıyı da ortaya koydu. Herhangi bir noktaya tıklayınca JavaScript çalıştırarak eklentiyi indirmeyi etkinleştiriyor. Siz siz olun son günlerin en büyük spam sitelerinden birisine güvenmeyin, bilgilerinizi emanet etmeyin. Adreslere gitmeyin, Facebook’ta gördüğünüz yorumları spam olarak şikayet edin ve kesinlikle Facebook üzerinde kullanıcılar tarafından tavsiye edilen uygulamaları kurmayın.