Anasayfa Haber Qualcomm’dan “Her Şeyin İnterneti”!

Qualcomm’dan “Her Şeyin İnterneti”!

3G ve gelecek nesil mobil teknolojiler alanında dünya lideri Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), 8 Mayıs’ta satıcıların Qualcomm yonga setleri tabanlı Her Şeyin İnterneti (IoE)/M2M ekosistemine ilişkin 100’den fazla hücre ve bağlantı çözümünü piyasaya sürdü. Otomotiv, akıllı sayaç, ev güvenliği, endüstriyel otomasyon, perakende satış ve girişimlerin dahil olduğu M2M uygulama yelpazesini desteklemek üzere tasarlanmış bu üçüncü şahıs çözümleri, Qualcomm’un hücre ve bağlantı modüllerine yönelik yeni çevrimiçi veritabanı olan M2MSearch.com’da kataloglanmış durumda.

Qualcomm IoE yol haritası, tümü sektör lideri Gobi® modem teknolojisine sahip 1X, EV-DO, HSPA ve LTE mobil yonga setlerini içeriyor. Yol haritasının doruk noktasında, dünyanın önde gelen mobil standartları –LTE, HSPA+ ve EV-DO Rev. B ile birleşen çift çekirdekli Snapdragon®S4 MSM8960 ve MDM9x15 yonga setleri yer alıyor. Bu yonga setleri, entegre uygulama işlemi ve otomotiv haber-eğlence ve dijital imza gibi mobil geniş bant özelliklerine sahip yüksek kaliteli M2M uygulamalarını hedef alıyor. Qualcomm MDM6600 (HSPA/EVDO Rev.B) ve MDM6200 (HSPA) yonga setleri, bölge çapında bağlantı gerektiren telematik gibi uygulamalar için ideal çözümler olarak öne çıkıyor. Akıllı sayaç, ev güvenliği ve endüstriyel otomasyon gibi giriş düzeyindeki M2M uygulamaları, mobil özelliklerin tasarruflu bir şekilde birleştirilmesi için QSC6270 (HSDPA) ve QSC1105 (1X/GPRS) yonga setlerinden yararlanabilir.

Qualcomm Incorporated’in bir iştiraki olan Qualcomm Atheros’un bağlantı yongaları, aynı zamanda Qualcomm IoE yol haritasına da dâhil edilmiş bulunuyor. Kablosuz LAN bağlantısı, tümleşik bir ağ bağlantı çatısına sahip tek yongalı, tek kanallı 802.11n Wi-Fi paket sistem çözümleri Qualcomm Atheros AR4100 ve AR4100P tarafından etkinleştiriliyor. AR4100 ve AR4100P, düşük enerji tüketimli takip ve kontrol uygulamaları için sıra dışı bir performans sunuyor. Qualcomm Atheros QCA7000 yonga, müşteri tasarımlarıyla kolayca entegre olabilen, düşük enerji tüketimli ve maliyet tasarruflu, sektörde bir ilk olan M2MHomePlug® Green PHY güç hattı iletişim çözümleri eşliğinde akıllı enerji ve otomasyon uygulamaları sunuyor.

Qualcomm, gelişmekte olan Her Şeyin İnterneti fikrini desteklemek adına geliştiricilere M2M cihazları için uygun mobil donanımı ve bağlantı donanımını seçmede kolaylık sağlayan ve üzerinden araştırmaya olanak sağlayan bir veritabanı olan M2MSearch.com’u yaratmış bulunuyor. Web sitesi, gömülü Qualcomm ve Qualcomm Atheros yonga setlerine sahip 100’den fazla modül ve ağ geçidine ilişkin referanslar içeriyor. Bir düzineden fazla satıcının sunduğu çözümler, mobil teknoloji ve bağlantı teknolojisine yönelik geniş bir tercih yelpazesi sunuyor. Günümüzde, bu tür modüller akıllı araçlar, akıllı sayaçlar, elektrikli araç şarj istasyonları, kalp monitörleri, izleme ve konum ürünleri ve diğer pek çok üründe bulunuyor. M2MSearch.com kullanıcıları, listelenen her modül ve ağ geçidine ilişkin ayrıntılı teknik özelliklere buradan ulaşabiliyor ve satıcı adı, modem/bağlantı teknolojisi, operatör sertifikası ve diğer özelliklere göre uygun cihaz için arama yapabiliyor.

Qualcomm İş Geliştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Kanwalinder Singh, “Qualcomm, endüstrinin, modül ve cihaz OEM’lerinin ve telsiz operatörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan yonga setleri ve çözümlerle ‘Her Şeyin İnterneti’ fikrini desteklemeye devam edecektir. Yonga seti yol haritamız, geniş bir güçlü teknoloji seti ile müşterilerimize temel M2M gereksinimlerini karşılamada yardımcı olmaktadır.” Açıklamasını yaptı.