Anasayfa Haber ASUS’tan Bir İlk: PC için Thunderbolt!

ASUS’tan Bir İlk: PC için Thunderbolt!

ASUS P8Z77-V Premium Anakart
ASUS P8Z77-V Premium Anakart
ASUS P8Z77-V Premium Anakart
ASUS P8Z77-V Premium Anakart

Intel tarafından geliştirilen ve çok hızlı veri aktarımı imkanı sunan Thunderbolt artık sadece Apple bilgisayarlarda değil. ASUS yeni P8Z77-V Premium anakartlarında tek bir Thunderbolt portu olacağını resmen duyurdu.

6 cihazın Daisy Chain denilen yöntemle bağlanması bu sayede mümkün oluyor. Daha önce de Seagate’in yeni sabit disk modellerinde Thunderbolt desteği sunduğunu toplantıda görmüş, tek bir Thunderbolt portuna bağlı sabit diskin bir diğerine ve onun da bir diğerine bağlanarak çok daha yüksek depolama alanı sunduğuna şahit olmuştuk. Sorun bu teknolojiden sadece Apple’In yararlanabilmesiydi.

USB 3.0’ın PC’deki gelecek hakimiyeti beklenirken ASUS’un bu anakart modelini çıkartması durumu değiştirebilir. PC kullanıcıları yakında USB 3.0’dan çok daha hızlı veri aktarımı sunan Thunderbolt portunu tercih edebilir. Zira USB 3.0 genellikle 5 Gbps hız sunarken Thunderbolt çift kanal 10Gbps erişim hızı sunabiliyor.

Anakarta dönecek olursak, P8Z77-V Premium Intel Z77 çipset sayesinde Intel’in en son nesil Ivy Bridge işlecilerini destekleyecek. Çift Gigabit Ethernet portu ve 4 ekran kartına kadar destek dışında 32GB SSD dahili cache ile çok hızlı bir bilgisayar açılış ve kapanış süresi sunacak. Evet, artık SSD özel anakartlara dahil oluyor ve PC’ler de Ultrabook’lar gibi hızlı açılıp kapanabiliyor olacak. Fiyatı henüz belli olmayan ürünün Haziran ayında piyasalara sunulması bekleniyor.