Anasayfa Haber Oyun Oynamak için 64 Bit Zorunluluğu Geliyor!

Oyun Oynamak için 64 Bit Zorunluluğu Geliyor!

64 bit
64 bit
64 bit
64 bit

Oyun oynamak isteyen PC kullanıcıları, yakında 32 bit işletim sisteminiz tarihin tozlu sayfalarına karışacak! İşte 64 bit zorunluluğu getiren oyunlar…

Battlefield serisinden ve Mirror’s Edge gibi ilginç oyunlardan tanıdığımız oyun geliştiricisi DICE, yeni oyunlarının bazıları için 64 bit işletim sistemi zorunluluğu olacağını açıkladı. Kullanılan yeni Frostbite 2 oyun motoru PC için 2013 yılında ortaya çıkacak ve bu oyun motorunu kullanan oyunların çalışabilmesi için oyuncuların 32 bit değil, 64 bit işletim sistemi sahibi olması gerekecek.

Oyunlarını bilmiyorsunuz DICE’ı yeterince tanımıyor olabilirsiniz ama EA’yı bir oyuncuysanız tanırsınız. Zira Electronic Arts sayısız oyunun dağıtıcısı ve Origin sisteminin sahibi, DICE’ın oyunlarını dağıtan firma olarak bu değişimin onu da etkileyeceğini görmek kolay. 64 bit zorunluluğunun gelecekte yeni oyun motorları kullanan EA oyunlarında ve muhtemelen diğer firmaların oyunlarında da yakın olduğunu görebilirsiniz. Bugüne kadar 64 bit’in sunduğu teknolojik imkanları kullanamayan yazılımlar değişiyor ve mimarinin getirilerinden faydalanmaya başlıyor. Aslına bakarsanız mimari değişimden öte bir zorunluluk daha söz konusu, 32 bit işletim sistemlerinde 3 GB’dan fazla RAM kullanmak mümkün değil. Yani bir oyuncuysanız ve yeni bir bilgisayar topluyorsanız ileride rahat etmek için şimdiden 64 Bit Windows kurmanızı tavsiye ediyoruz.