Anasayfa Haber 49 Dolarlık Android PC Çıktı!

49 Dolarlık Android PC Çıktı!

VIA Android PC APC
VIA Android PC APC
VIA Android PC APC
VIA Android PC APC

Android cep telefonu ve tablet bilgisayardan sonra PC’lerde! İşte sadece 49 dolarlık bir Android bilgisayar: VIA APC

Cep telefonu dünyasının yükselen yıldızı Android’in PC dünyasını da bu kadar derinden etkileyeceğini tahmin etmek hiç de zor değildi. Arkasında Google olan Android, Linux temelleri üzerine kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzü sunduğu için hızla yükseldi. Donanım üreticilerinin de sistemlerine göre özelleştirebildiği işletim sistemi artık mobil bir işletim sistemi olmaktan çıktı.

Aslında teknoloji dünyası olarak ilk başlarda Google Chrome işletim sisteminin gelişmesini bekliyorduk. Ancak trend iki ayrı işletim sistemi yerine Android’den yana gelişti ve VIA da Android temelli süper ucuz bilgisayar üretenler arasına girdi. VIA Technologies şirketi özellikle entegre ve ekonomik ürünleriyle ön plana çıkıyor. Barebone sistemde başarılı olan şirket APC’yi geliştirdi. Neo-ITX tabanlı bu sistem dokunmatik yerine klavye ve fare kullanımı için optimize edilmiş olmasıyla ön plana çıkmayı başarıyor.

Mini ITX ve Macro ATX anakart-kasa formatlarında ortaya çıkan ürün Android 2.3 temelli özel bir işletim sistemi kullanıyor. Donanım özellikleri ise şöyle: 800 MHz işlemci, 512 MB RAM, 2GB Flash hafıza, dahili grafik çipi, HDMI, VGA, 4 adet USB 2.0 portu, ses giriş ve çıkışları, internet bağlantısı için Ethernet ve ek hafıza için microSD bellek yuvası.

VIA APC 720p HD görüntüleri oynatacak güce sahip, küçük, ideal bir ev sinema sistemi bilgisayarı ve en önemli özelliği fiyatının sadece 49 dolar olması! Yakın gelecekte bu atom karıncalardan daha fazlasını piyasada görmeyi bekleyebiliriz.