Anasayfa Haber Yatırımcılar Facebook’a Dava Açtı!

Yatırımcılar Facebook’a Dava Açtı!

Facebook hisselerine yatırım yapan bir grup yatırımcı, firmaya ve onun borsa işlemlerinden sorumlu kişilere dava açtı. Facebook hisselerinin New York Borsası’nda işlem görmeye başladığı ilk gün ortaya çıkan karışıklık ve hisse fiyatındaki anormallikler, Facebook hisseleriyle ilgilenen çoğu yatırımcının şüphesini çekti.

Bu yatırımcılar Facebook’un gerçek şirket değerine dair tahminlerin doğru yapılmadığını ve halka arz esnasında bu rakamların sadece çok büyük yatırımcılara sızdırıldığını iddia ediyorlar. Eğer herhangi bir gerçek payı varsa bu iddialar Facebook’un başını çok ağrıtabilir. Çünkü başta ABD olmak üzere pek çok ülkede bu tür sahne arkası oyunları engellemeye yönelik çok ciddi kanunlar var.

Öte yandan Facebook temsilcileri bu iddiaların gerçek olmadığını ve kendileri mahkemede sonuna dek savunacaklarını açıkladılar. Ancak ilk gün gerçekleşen tuhaflıklar hala açıklanabilmiş değil ve mahkeme hayli uzun sürebilir. öte yandan Facebook hisselerinde piyasaya çıktıklarından beri aralıksız süren düşüş bugün biraz olsun durdu.

Ancak çoğu uzmana göre hisse fiyatları hala şirketin gerçek değerini göstermekten uzak. İlk gün hisselere yatırım yapanlar bugüne dek çok ciddi kayıplar yaşadılar. Facebook’un değeri ilk günden beri yaklaşık 20 milyar dolar eridi ve bu da yatırımcının cebinden buharlaşan para olarak piyasada ciddi bir tepki çekiyor.