Anasayfa Haber Nvidia’dan Tegra 3 Yağmuru!

Nvidia’dan Tegra 3 Yağmuru!

2012 yılının Nvidia için çok da kötü geçmiyor gibi görünüyor, ancak şirketten yapılan bir açıklama eğer doğruysa, işleri daha da coşabilir. Nvidia’dan dün gelen açıklamaya göre, 2012 yılı bitmeden, 30 kadar Tegra 3 donanımlı yeni cep telefonu modeli daha piyasaya çıkmış olacak! Bu durum firmanın önceki sene Tegra 2 ile yakaladığı başarının neredeyse ikiye katlanacağı anlamına geliyor.

Öte yandan, firma 2013 yılı için de Grey adını verdikleri yeni bir Tegra 3 versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Grey işlemcisi gerçekte üzerine LTE radyo yongası eklenmiş bir Tegra 3 çekirdeği olacak. Radyo yongaları da bir süredir tıpkı grafik yongaları gibi ana işlemci çekirdeği üzerine entegre ediliyor. Bu sayede mobil cihazlardaki farklı işlemcilerin tek yonga üzerinde birleştirilmesi ve genel enerji tüketiminin düşürülmesi amaçlanıyor.

Ne var ki gerçekte Nvidia teknoloji olarak çoğu rakibinin arkasından geliyor, en azından bazıları böyle düşünüyor. Meslea şirketin düşük nanometre üretim konusunda hayli geriden geldiği ve ciddi sorunlar yaşadığı biliniyor. Öte yandan rakip firmaların ürünleri de performans testlerinde ilginç sonuçlar sergiliyorlar. Mesela Qualcomm S4 işlemciler, çift çekirdekli olmalarına rağmen Tegra 3’ü zorluyorlar.

Fakat tabii ki eğer önümüzdeki aylarda 30 farklı yeni telefon modeli Tegra 3 donanımlı olarak piyasaya çıkarsa, hayli ilginç olacaktır. Tabii eğer gerçekten çıkarlarsa…