Anasayfa Oyun Hackerlar Kendi Diablo 3 Sunucularını Kuruyor!

Hackerlar Kendi Diablo 3 Sunucularını Kuruyor!

Son zamanların en çok konuşulan oyunu Diablo 3’ün koruma sistemi de büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Online olmadan oynamak mümkün olmadığı için hackerlar çözüm yolları aramaya, Diablo 3’ün kodlarını didik didik etmeye başladılar. Diablo 3’ün Battle.net alternatifi yolunda atılan en sağlam adım ise Mooege Diablo 3 oluyor.

Diablo 3’ün Beta’sını gerektiren Mooege eğitim amaçlı olarak sunulan bir sunucu uygulaması, bilgisayarınıza indirip kuruyor, Diablo 3’ün Beta’sını bu sunucu üzerinde çalıştırıyorsunuz. Visual Studio ile açılan uygulama ayar ve bozuk MPQ dosyalarının değiştirilmesi gibi şeyleri gerektiriyor. Bunların ardından yapılan ayar ve düzenlemelerle Diablo 3 Beta, Battle.net olmadan oynanabiliyor. Diablo 3’ün Battle.net olmadan oynanabilmesi demek, yakında farklı Diablo 3 sunucularının devreye girebilmesi demek.

Tam oyun için Battle.net’e bağlanmadan tek kişilik offline oyun modunun açılması bu yöntemle yakında mümkün olabilir. Alternatif online sunucular yerine oyunla birlikte paketlenmiş sanal sunucu, sadece Beta için değil, tam oyun için başarılabilirse hackerlar Blizzard’la olan prensip savaşını kazanabilir, Scene grupları işte o zaman Diablo 3’ü tam anlamıyla hackledik diyebilirler.

Bu konunun üzerinde çalışılan temel prensibi aslında basit, indirilen dosyaların üzerine, Battle.net sunucularından gelen veriler yakalanarak paket haline getiriliyor. Battle.net sunucuları yerine oyun alternatif sunuculara yönlendiriliyor. Bu konuda çalışmaları olan bir grup da Blizzhackers, Mooege Diablo 3’ün kullanımının detaylarını paylaşıyorlar.

Elbette ortaya farklı sunucular çıksa bile bunların güvenilirliği ciddi bir soru işareti olarak kalacak. Eşyalarınızı ve karakterlerinizi tanımadığınız ve güvenmediğiniz sunuculara emanet etmek mi, yoksa Battle.net’te sıra beklemek mi? İşte iki ucu kirli bir değnek…

Kendi Diablo 3 Sunucunuzu Nasıl Kurarsınız? İşte Yanıtı…