Anasayfa Haber iTunes’a Cevap Samsung’dan Geliyor.

iTunes’a Cevap Samsung’dan Geliyor.

Mahkeme, Apple'dan yanıltıcı ifadeler bulunan cümleleri kaldırması için 24 saat verdi.
Mahkeme, Apple'dan yanıltıcı ifadeler bulunan cümleleri kaldırması için 24 saat verdi.

Samsung, Apple ile olan yarışında yeni bir koz oynamaya karar verdi.

Samsung, Galaxy S III telefonunu desteklercesine Music Hub adını verdiği servisi bugün hayata geçiriyor. Apple’ın ürünlerini destekleyen iTunes servisine karşılık Samsung’un bu konuda herhangi bir çalışması bulunmuyordu. Hatta iTunes’a karşılık bir başka yazılım internette yok denilebilirdi.

İşte Samsung, belki ortamı daha da kızıştırmak adına ya da piyasada ki kazançtan pay almak adına Music Hub ile 28 farklı ülkede kullanıma geçiyor. Reuters’da kendisine oldukça geniş yer alan haberde, Samsung telefon ve tablet kullanıcıları bu aplikasyon sayesinde 19 milyon şarkıdan istediklerini ücreti karşılığında cihazlarına indirebilecekler. Yasal sorunlarla uğraşmamak amacıyla tüm şarkıların ücretli olması elbette iTunes kullananlar alışık.

Ancak Music Hub’ın öne geçtiği nokta şarkıları telefonlarına indirebilmeleri ve internet bağlantısı gerektirmeden rahatça dinleyebilmeleri. Ayrıca şarkıyı indirmeden önce 30 saniyelik deneme bölümünü dinleme desteği sağlamakta. Sistem arşivinizde ki şarkıları da tarayıp size dinleyebileceğiniz bir liste oluşturabiliyor. Program aylık olarak 9.99 dolarlık bir ücret talep ediyor. Eğer 14.99 verebilirseniz bu uygulamayı 4 farklı Samsung cihazınızda aynen kullanabiliyorsunuz. Üstüne üstlük PC ve Mac kullanıcıysanız bu cihazlar üzerinden de destek vermekte.

Şimdilik sadece Samsung S III için kullanılabilir durumda. İlerleyen zamanlarda Akıllı Televizyonlar dahil tüm Samsung cihazlarında kullanılıyor olacak.  Apple’ın iTunes uygulaması zaman zaman kullanıcılarına saç baş yoldurtsa da, Samsung’un bu yeni yazılım atağı etkili olacağa benziyor.