Anasayfa Haber Intel’den Bir Kucak Dolusu Ivy Bridge!

Intel’den Bir Kucak Dolusu Ivy Bridge!

Intel Ivy Brigde İşlemciler Gelişmiş Entegre GPU Desteğine Sahip...
Intel Ivy Brigde İşlemciler Gelişmiş Entegre GPU Desteğine Sahip...

Computex fuarı öncesinde Intel bir dolu yeni Ivy Bridge işlemcinin haberini verdi. Geçtiğimiz Nisan ayında dört çekirdekli Ivy Bridge işlemcilerini tanıtan Intel, çift çekirdekli modeller hakkında çok fazla yorum yapmamıştı. Ancak bugün gelen yeni bir açıklama, Intel’in birden fazla yeni işlemciyi piyasaya sürmeye hazırlandığını ortaya çıkardı.

Intel bu sene içinde 14 adet yeni çift çekirdekli Ivy Bridge işlemciyi piyasaya sürecek. İlk olarak Core i5 ve Core i7 modellerin nakliyatına başlanacak, senenin son çeyreğine doğru da Core i3 modeller piyasaya verilecek. Bu işlemcilerden 6 tanesi masaüstü sistemlere uygun olarak hazırlanıyor. Diğer 8 işlemci modeli ise taşınabilir bilgisayarlarda kullanılacak biçimde tasarlanmış. Bu 8 işlemciden 4 tanesi ultra-düşük voltajlı modeller olacak ve bunları isimlerinin sonundaki U harfinden ayırtedebileceksiniz.

Ultra-düşük voltajlı işlemcilerin özellikle Ultrabook modellerinde bolca kullanılacağı tahmin ediliyor. Firmaların önümüzdeki Computex fuarında bol sayıda yeni Ultrabook modelini de tanıtacağı bekleniyor. Lenovo gibi az sayıdaki firma daha şimdiden bu türden taşınabilir cihazları piyasaya sürdü. Ancak Tayvan’da yapılacak olan Computex fuarıyla birlikte bu pazardaki seçeneklerin artması ve rekabetin gerçekten de hız kazanması bekleniyor.