Anasayfa Haber Yeni Optik Disk Teknolojisi

Yeni Optik Disk Teknolojisi

Sony’nin, Blu-Ray’den sonra yeni bir optik disk geliştirme sürecinde olduğu belirtildi.

Sony firması, PS3 piyasaya çıkarken yeni bir teknoloji olarak Blu-Ray diski tanıtmıştı. PS2 ve Xbox gibi çift taraflı dvd’nin tahtını devrealacağı söylenmekteydi. Keza bir noktada öyle de oldu. Ancak Blu-Ray daha yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyor. Hali hazırda 10 yıla uzanmış bir dvd kullanımından bahsediyoruz çünkü.

İnternetin hızlanması ve bir çok kullanıcının oyunlarını veya yazılımlarını internet üzerinden satın alarak indirmesi dvd-cd çöplüğünün sonunu mu getiriyor sorusunu akıllara getirmişti. Dvd’nin sahip olduğu geniş hafıza sayesinde istenilen bilgiler ve arşivler oluşturuluyordu. Ancak PS3’ün konsol ve teknoloji piyasında patlaması yeni bir kullanım alanına da olanak sağlıyordu.

Blu-Ray, bugün taşınabilir optik disk bakımından içerisine en fazla bilgi yükleyebileceğimiz aparat. Wall Street Journal’de çıkan iddiaya göre Sonny bunun üzerine yeni bir optik disk teknolojisini çoktan geliştirdi. Ancak piyasada halen yeteri kadar Blu-Ray kullanıcısı olmamasından dolayı bunu bir sonraki projesinde kullanmayı düşündüklerini belirtti.

Eğer bir arşivci değilseniz, fiziksel medya depolama düşüncesi yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Sanal ve Harici Harddiskler kişiye bu olanağı daha rahat olarak sağlıyor. Blu-Ray’in fiyatlarının halen bir çok oyuncu tarafından karşılanamaması, ülkemiz için de sıkıntı verici bir durum. Sony konu hakkında açıklama yapmasada, bir dünya devi olan şirketin böyle bir gelişmenin başında olması herhalde ortaya kötü bir sonuç çıkarmayacaktır.