Anasayfa Haber Facebook Nokia’yı Satın Alacak mı?

Facebook Nokia’yı Satın Alacak mı?

Zuckerberg’in ekibinin Facebook markalı bir akıllı telefon üretmek amacında olduklarına dair söylentiler uzun zamandır piyasada dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde eski Apple mühendislerinden bazılarının Facebook tarafından bu amaçla işe alındığına dair bir haber de yapmıştık. Ancak etrafta dolaşan başka söylentiler de var.

Bir söylentiye göre Facebook’un Nokia’yı satın alması ihtimali varmış. Bazı görüşlere göre Facebook yaklaşık 10 milyar dolar harcayarak Nokia’yı satın alacak, sonra da Windows Phone temelli bir Facebook telefonu üretecekmiş. Kimilerine göre bu ilginç bir adım olabilir ve hiç de sürpriz olmaz. Nokia’nın Windows Phone serisi girdiği piyasalarda iyi satıyor ve Microsoft ile sıkı bir işbirliği de var. Ancak öte yandan Nokia genel olarak devamlı zarar ediyor ve para kaybediyor. Bu tür bir satın alma şirketin mali sorunlarına çözüm getirebilir.

Öte yandan, çoğu uzmana göre Facebook’un sırf bir telefon üretebilmek için Nokia’yı satın almaya kalkması, bir bardak süt içebilmek için inek çiftliği kurmaya kalkması kadar anlamsız bir adım olur. Kaldı ki hali hazırda HTC ve Motorola’nın Facebook telefonu geliştirmek için çalışmalarının da olduğu söylentileri var. Ancak tabii ki tüm bunlar henüz söylentiden ibaret. Öte yandan, Mark Zuckerberg’in daha önce de kimseye sormadan parayı bastırıp başka bir firmayı alması görülmemiş bir olay değil. Facebook içinde Instagram benzeri bir proje geliştirildiği halde, kimseye sormadan 1 milyar doları bastırıp Instagram’ı satın alması buna iyi bir örnek.

Güncelleme:

Microsoft Nokia’yı Satın Aldı!