Anasayfa Haber Google’dan “Harika” Proje!

Google’dan “Harika” Proje!

Google sayesinde Stonehenge bir tık ötede!
Google sayesinde Stonehenge bir tık ötede!

Google bu hafta kullanıma giren World Wonders Project ile dünyanın harikalarını ayağımıza getiriyor. Bu proje özellikle arkeoloji ve tarih meraklılarını hedef alıyor. Dünyanın en tanınmış antik kalıntılarını ve diğer pek çok önemli mekanı bilgisayarınızın ekranına getiren proje, Google Street View benzeri bir teknolojiyle hazırlanmış.

İngiltere’deki Stonehenge’den tutun da, İtalya’daki Pompeii şehrine, Japonya’nın antik tapınaklarına kadar 132 mekanı çok yakından görmenize imkan veren World Wonders Project, uzun bir çalışmanın ürünü. Söz konusu mekanlar trafiğe kapalı olduğundan, Google kamera donanımlı otomobiller kullanmak yerine, kamera ekipmanıyla donanmış üç tekerlekli bisikletler kullanarak panoramik görüntüler elde etmiş.

Çoğu tarihi mekanda turistik trafiğe bile kısıtlı izin verdiğinden, bizzat bu mekanları ziyaret etseniz bile çok yakına sokulmanız pek mümkün olmaz. Oysa Google, aldığı bazı özel izinlerin de yardımıyla, çoğu antik mekanı turistlerden çok daha yakından ve detaylı olarak görüntüleme imkanı bulabilmiş.

Google’ın bu ücretsiz hizmetinden faydalanabilmek için burada verdiğimiz bağlantıya tıklamanız yeterli. Sonra bir fincan kahve alın ve arkanıza yaslanıp çok uzak diyarlardaki insan zekasının muhteşem izlerinin tadını çıkarın!