Anasayfa Haber Intel, Ultrabookları Yeniden Tasarlıyor!

Intel, Ultrabookları Yeniden Tasarlıyor!

Intel’in ısrarla arkasında durduğu Ultrabook cihaz tasarımı gittikçe daha fazla firma tarafından kabul görüyor. Ancak tasarımda hala büyük sorunlar var. En önemli sorun, bu cihazların belirli bir inceliğe sahip olmak zorunda olması, Intel’in verdiği ölçüleri aşan tasarımlar Ultrabook etiketini taşıyamıyor.

Ancak bunu yapabilmek hiç kolay değil. Intel’in Ultrabook sınıfı cihazlar için öngördüğü fiyat seviyesi 600 dolar civarındaydı, fakat henüz hiçbir üretici bu rakamın yanına bile yaklaşabilmiş değil. Çünkü o kadar ince bir cihazı üretmek için gereken özel teknolojiler ucuz değil.

Asus gibi üreticiler kaliteden ödün vermemek için kasa üretiminde alüminyum kullanıylor, bu da maliyeti yükseltiyor. Plastik kullanan üreticiler ise çok ciddi bir yapısal zayıflık sorunuyla uğraşmak zorundalar. Plastik kasalar, en pahalı plastik türevleri bile kullanılsa, yine de alüminyum kadar sağlam olamıyorlar. Ve tabii ki raflarda plastik ve alüminyum Ultrabook modelleri yan yana geldiklerinde, plastik olanlar ister istemez çok daha ucuz bir görüntü sergiliyorlar.

Öte yandan, alüminyum kullanıldığında bile o kadar ince bir dizüstü kasasının sağlamlığını sağlamak kolay değil. Mühendisler bunun için devamlı yeni tasarımlar deniyorlar. Intel’den yapılan bir açıklamaya göre, firmanın mühendisleri uzun çalışmalardan sonra Ultrabook kasalarını, incelikten ödün vermeden daha da sağlamlaştırmanın bir yolunu bulmuşlar.

Intel’in bu yeni yöntemi, kasa içindeki bileşenlerin, kasanın yapısal sağlamlığını artıracak biçimde yerleştirilmesi prensibine dayanıyor. Bu tasarımda bilgisayar parçaları kasayı destekliyor ve sağlamlığı artırıyorlar. İşin güzel tarafı, bu yeni tasarımın herhangi bir özel alaşım ya da üretim bandı değişikliği gerektirmemesi. Bu sayede üreticiler plastik kasalar bile kullansalar, çok daha sağlam Ultrabook modelleri üretebilecekler. İşin daha da güzel yanı, bu yeni yöntemin üretimde cihaz başına 75 dolara varabilen bir tasarruf sağlayabiliyor olması. Bu da Ultrabook fiyatlarını çok olmasa bile biraz daha aşağı çekmek için iyi bir fırsat sunacak.