Anasayfa Haber İnternet Troll’lerinin Ruhani Lideri Hayatını Kaybetti

İnternet Troll’lerinin Ruhani Lideri Hayatını Kaybetti

İnternet dünyasında “Mr. Trololo” olarak bilinen Rus şarkıcı Eduard Khil hayatını kaybetti.

2010 yılında internete verilen 70’li yılların video kaydı günümüzdeki internet troll’lerinin ilham kaynağı olan Eduard Khil’i bir fenomen haline getirmişti. Tüm medyada “Mr. Trololo” olarak tanınan ve şöhrete çok geç yaşta kavuşan dünyanın ilk “troll”ü Eduard Khil bugün hayatını kaybetti.

Eduard Khil 77 yaşında henüz açıklanmayan bir nedenden dolayı hayatını kaybetmişken Mr. Trololo’nun olümü Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ayrıca Mr. Trololo, internet troll’lerinin uğrak noktası olan 9GAG’de de anıldı.

Mr. Trololo için taziye mesajı yayınlayanlardan biri de Rusya Devlet Başkanı Putin oldu. Putin, Mr. Trololo’nun ailesine taziye mesajı gönderdi.

Eduard Khil (Mr. Trololo) kimdir?

Tam adı “Eduard Anatolyevich Khil” olan 4 Eylül 1934 doğumlu Rus şarkıcı. Sovyetler Birliği döneminde Leningrad’da doğan Eduard Khil, internet aleminde “Trolling Song” olarak bilinen I Am Glad, ‘Cause I’m Finally Returning Back Home (Çok mutluyum çünkü sonunda eve dönüyorum) şarkısıyla ünlenmiş ve kısa sürede “Mr. Trololo” ve “Trolling Man” olarak tanınmıştır. Arkady Ostrovsky tarafından yazılan bu şarkı aynı zamanda Valery Obodzinsky tarafından da seslendirilmiştir.

Herkes tarafından yanlış bilindiği üzere “Trolling Song” anlamsız bir şarkı değildir ve kendi sözleri vardır. Ancak Sovyetler Birliği döneminde bu şarkı bir nedenle yasaklanmış ve bu sebepten dolayı Eduard Khil şarkıyı vokalize ederek söylemek zorunda kalmıştır. Khil’in vokalize söylediği bu şarkı 2010 yılında YouTube’a yüklenmiş ve izlenme rekorları kırmıştır.

Eduard Khil, şarkısının popülaritesinin bu kadar artmasından sonra bir açıklama yapmış ve şarkının “Evine dönen bir kovboyun mutluluğunu” yansıttığını söylemiştir.

Şarkının orijinalinden bir bölümü:

I’m riding the prairie on my stallion, a mustang as such, and my sweetheart Mary now knits a stocking for me, a thousand miles away from here.

Eduard Khil’in meşhur şarkısını dinlemek için tıklayınız.