Anasayfa Haber Gorilla’ya Karşı Schott!

Gorilla’ya Karşı Schott!

Corning firmasının adını duymamış olsanız bile, akıllı cep telefonu kullanıyorsanız Gorilla Glass adını illa ki duymuşsunuzdur. Çoğu orta ve üst seviye cep telefonunda kullanılan Gorilla Glass, bir ton para verip aldığınız telefonun, biraz dikkatsiz bir anınızda hurdaya çıkmasını önleyen en önemli unsurlardan biridir. Tabii her telefonda yok, çünkü maliyeti artırıyor.

Ancak Gorilla Glass piyasada rakipsiz değil. Schott tarafından piyasaya tanıtılan Xensation Cover Glass, pek çok açıdan rakibinden çok daha ileri bir ürün olarak duyuruluyor. Xensation gerçekte bildiğimiz anlamda cam değil tabii ki, alumino-silikat denilen bir alaşım. Yani “saydam alüminyum” olarak tanımlayabiliriz.

Schott bu yeni ürünün rakiplerinden % 20 daha dayanıklı olduğunu öne sürüyor, özellikle de basınç altında bükülmeye karşı. Ancak aynı zamanda çok daha ince ve hafif olduğunun da altı çiziliyor. Peki ya maliyet? İşte orası biraz muallak, ancak sonuçta bu doğrudan son tüketiciyi ilgilendiren bir konu sayılmaz. Sonuçta kimse telefonunun camını değiştirme seçeneğine sahip değil. Ancak ürün seçerken hafifliğe ve sağlamlığa dikkat eden tüketiciler de az değil. Tabii Apple müşterileri dışında, iPhone serileri genellikle bu açıdan pek sağlam sayılmazlar. Fakat Apple’ın da bir sonraki nesilde bu türden bir cam kullanma ihtimali olduğu söyleniyor.